featured

Alman Dedektifi Malezya Uçağını Düşüreni Ortaya Çıkarabilir

Ukrayna’nın doğusunda 2014’te düşürülen Malezya Hava Yolları’na ait yolcu uçağı hakkında kendi araştırmasını yapan hususi dedektif Josef Resch‘in dosyalarına Alman ve İsviçreli yetkililer tarafından el konulduğu belirtildi.
Hollanda’da yayımlanan De Telegraaf gazetesinin haberinde göre, Resch araştırmasına uçağın düşmesinden iki ay sonra başladı ve bu çalışması için 19 milyon dolar ücret aldı. Ancak dedektifin müşterilerinin kim ya da kimler olduğu bilinmiyor.
Hollandalı soruşturmacılar, Resch’in Almanya’nın kuzeyindeki Ban Schwartau’daki evine düzenlenen baskında ele geçirilen belgelerden bazıları bomba etkisi yaratabileceği ve suçluların belirlenmesine yardımcı olabileceği görüşünde.
BANKA KASASI ORTAYA ÇIKTI
AFP’ye konuşan Hollandalı savcılık yetkilisi Win De Bruin de “Uçağın düşmesiyle ilgili bilgi elde etmeyi umuyoruz. Dedektifin evine basın düzenlenmesinin sebebi de buydu” dedi.
De Bruin, Resch’in İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan bir bankada kasasının olduğunun ortaya çıkarıldığını da ekledi. “Kasada ne olduğunu bilmiyoruz. Kasanın içindekilerin Hollandalı yetkililere verilip verilmeyeceğine İsviçreli hakimler karar verecek” diyen De Bruin, dedektifin uçağı düşüren kişilerle temasta olma ihtimalini dışlamadıklarını belirtti.
NE YAŞANMIŞTI?
MH17 sefer sayılı Malezya uçağı, Kuala Lumpur—Amsterdam seferini yaparken 17 Temmuz 2014’te Ukrayna’nın doğusunda düşürülmüştü. Uçaktaki 298 kişiden yaşamda kalan olmamıştı. Uçağı kimin düşürüldüğü henüz belirlenemezken, bölgede çatışan Kiev güçleri ve bağımsızlık yanlısı milisler birbirini suçlamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir