ALKÜ Havacılık Fakültesi Öğrencileri, Türk Hava Yolları Usta İsimleriyle Buluştu

ALKÜ Havacılık Fakültesi Öğrencileri, Türk Hava Yolları Usta İsimleriyle Buluştu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine, “Geleceğin Havacıları Gazipaşa’dan” konulu bir konferans düzenleyerek, Türk Hava Yolları’ndan uzun yıllar görev yapmış havacılık sektörünün deneyimli isimleriyle bir araya geldi.

Konferans, Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD) iş birliği ile gerçekleşti. Türk Hava Yolları’nda görevli Kaptan Pilot Mehmet Tolga Günel, Kıdemli Kabin Amiri Yasemin Duran, Kabin Amiri Merve Güler, Kargo Vardiya Şefi Adem Soner Sarı ve Kabin Memuru TÜSHAD Genel Sekreteri Çağrı Kaya, öğrencilere kendi havacılık kariyerlerinden ve sektördeki deneyimlerinden bahsettiler.

Program, Gazipaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşirken, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atılgan Atılgan, akademik personel, fakülte öğrencileri ve Gazipaşa Fen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin sektörle ve deneyimli isimlerle buluşmasının önemine vurgu yaparak, teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitimlerin ve tecrübe paylaşımlarının değerli olduğunu belirtti.

Konferansın moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Meltem Akça, ALKÜ’nün öğrencileriyle sektör temsilcilerini bir araya getirme çabalarının devam ettiğini ifade etti. Katılımcılar, Türk Hava Yolları’ndan gelen tecrübeli isimlerin havacılık sektöründeki deneyimlerini dinleyerek, sorularını iletti. Programın sonunda katılımcılara hediyeler takdim edilirken, öğrencilerle birlikte gökyüzüne bakarak anı fotoğrafı çekildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir