Alaska Havayolları ve Boeing aleyhine 3 yolcu 1 Milyar dolarlık dava açtı

Alaska Havayolları ve Boeing aleyhine 3 yolcu 1 Milyar dolarlık dava açtı

Alaska Havayolları’nın tapa kapısının patladığı 1282 sefer sayılı uçuşundan yaklaşık iki ay sonra, Boeing ve Alaska Havayolları, bir darbe daha aldı. 737 MAX 9’daki üç yolcu, her iki şirkete de 1 milyar dolarlık büyük bir tazminat davası açıyor.

Tapa Kapı patladığında üstündeki gömleğini kaybeden gencin iki sıra arkasında oturduğu bildirildi. Boeing ve Alaska’nın olayı kabul edip özür dilemesine rağmen davacılar, ağır tazminat davasının üreticiyi ve havayolunu güvenliğe öncelik vermeye iteceğini umuyor.

Kyle Rinker ve kız arkadaşı bu uçakta yolcu olarak bulunuyorlardı. Portland Havaalanından Ontario Havaalanına giden bu uçuşu geçmişte birkaç kez yaptıkları bildirildi. Rinker, 737 MAX 9’un kapısının koptuğunu ve yüksek bir patlama sesi duyulduğunu hatırlıyor.

Kyle Rinker, kız arkadaşı Amanda Strickland ve başka bir yolcu Kevin Kwok bu hafta başında Oregon’un Multnomah İlçesinde 1 milyar dolarlık dava açtılar.

Avukat Jonathan Johnson, bu davanın Boeing uçaklarıyla seyahat eden tüm halkın hayatını tehlikeye atan Boeing’deki sistematik sorunlarla ilgili olduğunu, bir uçak dolusu insanın öldürülmesini önlemek için şansa güvenmemeliler dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir