Alanya ve Gazipaşa Havalimanı, Corendon Airlines İle Yeni Bir Döneme Hazırlanıyor!

Alanya ve Gazipaşa Havalimanı, Corendon Airlines İle Yeni Bir Döneme Hazırlanıyor!

Corendon Turizm Grubu’nun yöneticileri, Alanya bölgesi turizminin geliştirilmesi ve Gazipaşa Havalimanı’nın hareketliliğini artırmak amacıyla yaptıkları planları Alanya’daki sektör temsilcileri ve yerel yöneticilere aktardılar.

Toplantıya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Osman Öztürk, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ve ALTİD Başkanı Burhan Sili gibi önemli isimler katıldılar.

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, şirketin Alanya’da başladığı turizm serüvenini ve bölgenin kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Karaer, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündeminin hızla değiştiğine dikkat çekerek, pandeminin sektöre etkilerini anlattı. Alanya turizminin canlandığını ve Avrupa’dan bölgeye olan ilginin arttığını belirtti.

Corendon Airlines ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Aslan, şirketin Antalya’dan 28 ülkeye ve 170’e yakın destinasyona uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı. Özellikle Belçika, Hollanda ve Danimarka başta olmak üzere Alanya ve Gazipaşa’ya direkt uçuşlar yapacaklarını ifade etti. Aslan, bölgedeki konaklama olanaklarının arttığını ve Gazipaşa Havalimanı’na olan uçuş sayısının da artış gösterdiğini belirtti.

TAV Gazipaşa Havaalanı İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk ise havalimanının yıllık kapasitesi, kış ve yaz sezonundaki uçuş sayıları hakkında bilgi verdi. 2024 yılının ilk çeyreğinde Gazipaşa Havaalanı’na olan yolcu sayısının geçen yıla göre önemli bir artış gösterdiğini açıkladı.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya’nın turizmde özel bir bölge olduğunu vurgulayarak, bölgenin turizm ve ekonomisinin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Belediye Başkanı Osman Öztürk ise işbirliklerini artıracaklarını ve Alanya’nın gelişimi için çalışacaklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca Corendon Turizm Grubu’nun Kemer ilçesinde gerçekleştirdiği 3 milyon Euro’luk tenis kortu yatırımı da gündeme geldi. Bu yatırımın, uluslararası tenis turnuvaları düzenlenerek turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun uzatılması amacıyla yapıldığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir