featured

Akıncı TİHA’nın testleri Yunanistan’ı korkuttu!

Türkiye’de üretilen insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) sonra, ilk Akıncı TİHA’nın (taarruzi insansız hava aracı) Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi, Atina’da endişe oluşturdu.

İlk uçuşunu 6 Aralık 2019’da gerçekleştiren Bayraktar AKINCI TİHA’nın güvenlik kuvvetlerine ilk teslimatı 29 Ağustos’ta yapılan törenle tamamlanmıştı.

AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli olanaklarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın Teslimat ve Mezuniyet Töreni,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Çorlu’da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti.

Envantere giren ilk Bayraktar AKINCI TİHA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e teslim edilmişti.

Haluk Bayraktar, teslimatın sonrasında AKINCI’nın maketini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilmişti.

YUNANİSTAN’DA TİHA KORKUSU

“Akıncı’nın fevkâlâde imkânları var. Bütün’lardan daha yükseğe uçabiliyor, ortalama 25 saat havada kalabiliyor ve 1.3 ton ağırlığında bombalar taşıyabiliyor” diyen Ta Nea gazetesi, Yunan kurmayların son senelerde Türk savunma sanayisindeki bütün adımları dikkatle izlediklerini söyledi.

Gazete, Yunan Kara Kuvvetleri’nde 2002’de satın alınan, Fransız yapımı Sperwere tipi eski model 8 tane’nın modernizasyonunun kararlaştırıldığını, deniz güçlerine de küçük satın alımının planlandığını kaydetti.

Yunanistan’da öte yandan Larisa hava üssünde konuşlandırılan, 1982 ve 2005 Yunan yapımı, 6 tane Pegasus tipi gene eski model bulunuyor. Yunanistan, bu sene İsrail’den de 40 milyon Euro karşılığında 3 seneliğine 2 tane Heron Mk21 tipi’yı da Ege’de İskiri (Skiros) adasına konuşlandırdı. Türk’ları, Yunan savunma sisteminde mühim problem oluşturdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir