featured

Airbus yolcular için iflyA380 sitesini açtı

Airbus yolcular için iflyA380 sitesini açtı
Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus yeni devreye aldığı iflya380.com sitesiyle yolcuların Airbus’ın A380tipi uçağı ile uçabilmeleri için bir seyahat planlama platformu olmayı amaçlıyor. Bildiğiniz gibi uçak markalarının en büyük müşterisi aslında havayolları fakat yolcular da kimi zaman uçacakları uçakla ilgili karar verebilme yetkisine sahip olmak istiyor. Kimi havayolları uçak bileti satın alırken kullanıcılarına bilgi olarak o sefere verilen uçak modellerini söylese de kimi zaman burada değişikliğe gidilebiliyor ve kullanıcılar hangi uçakla uçacaklarına dair karar veremiyor.
Airbus , bağımsız bir araştırma şirketine yaptırdığı anketlerde A380 yolcularından yüzde 60‘ının bir sonraki seferlerini A380 ile yapabilmek için ekstra çaba sarf edebilecekleri sonucunu alınca bu siteyi oluşturmuş. Şirketin dijital dönüşümden sorumlu yöneticisi Marc Fontaine, bu çalışmanın Airbus‘ın dijital dönüşüm projesi kapsamında yapıldığını aktarıyor. Sitenin özelliği tüm dünyadaki A380 uçuşlarını listelemesi ve kullanıcılara buradan bilet satması.
Filosunda Airbus A380 bulunduran ve aralarında Emirates, Etihad, Thai, Air France, British Airways, Qatar, Lufthansa gibi dünyanın önde gelen havayollarının bulunduğu şirketlerin A380 ile düzenlediği seferler sorgulanabiliyor. Bir yolcu olarak Airbus A380 ile uçmak istediğinizde tek yapmanız gereken tıpkı internetten bilet alma aşamasında olduğu gibi tarihleri, kalkış ve varış havalimanlarını belirlemeniz yeterli oluyor.
544 yolcu kapasiteli Airbus A380 geniş gövde sınıfında ve iki katlı yapısıyla bugüne dek 130 milyondan fazla yolcuyu taşıdı. Dünya üzerinde 230 havalimanından kalkış ve iniş yapabilen A380’in, İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanıyla birlikte ülkemiz semalarında daha sık görülmesi de bekleniyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir