featured

AIRBERLIN EKİM AYI SONUNDA OPERASYONLARINI DURDURUYOR

Alman Havayolu şirketi Airberlin, dün iflas ettiğini resmen açıkladı ve operasyonlarını 28 Ekim 2017 tarihinde durduracaklarını da belirttiler. Ayrıca şirket, ileriki zamanda oluşabilecek şirket satın alımında varolan çalışanlarına iş aktilerinin devam edebeliceği konusunda garanti veremeyeceğini de çalışanlarına duyurdu.
Airberlin yöneticisi Frank Kebekus, çalışanlar için sosyal bir planın başlatıldığını ve bu planın çalışanlara gönderilen mektupla duyurulduğunu belirtti. Fakat şirketin belli bir kısmının satılması durumunda, her çalışanın iş aktine devam edemeyeceği vurgulandı. Frank Kebekus, yönetim ve yer hizmetleri çalışanlarının içinde bulunduğu 1.400 kişinin iş aktine son verileceğini de ekledi.
Frank Kebekus ek olarak ta, satın alma işlemi için LCC Eurowings ve Easyjet ile yoğun bir şekilde görüşmeler içinde bulunduklarını belirtti. Birkaç hafta içinde her şeyin belli olacağını da ekledi.
Alman haber kanalı TV N24’ün haberine göre de, Easyjet ile devam eden görüşmelerin iptal edileceği dile getirildi. Bunun nedeni olarak ta Easjet’in Airberlin’in filosuna yapmış olduğu teklifi düşürmüş olmasıdır. Şu an Easyjet tarafından yapılan teklif yaklaşık 50 milyon euro olarak açıklandı. Alman havayolunun da teklife yanıt vermediği de belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir