featured

Air Seychelles 11 pilotunu işten çıkaracak

Air Seychelles, COVID-19 pandemisinin finansal etkisini, uçuşların azalmasını ve havayolu ağı genelinde pazarların kapanmaya devam etmesini gerekçe göstererek 11 pilotu işten çıkaracak.

Havayolu yaptığı açıklamada, ” Air Seychelles, ne yazık ki, turboprop ve jet filosu pilotları içindeki insan gücü planını değerlendirmek zorunda kaldı” dedi. Devlete ait taşıyıcının filosunda beş DHC-6-400 ve iki A320-200N bulunuyor . Ocak ayında Seychellois Başkanı Wavel Ramkalawan, Air Seychelles’i iki A320neo’nun iade edilerek bir yerli taşıyıcıya dönüştürme olasılığını ortaya koydu.

“İstihdam yasal çerçevesi ve ardından etkilenen çalışanlarla yapılan çeşitli istişareler ve ardından Air Seychelles, resmi işten çıkarma sürecini başlatmak için bu haftanın sonuna kadar etkilenen 11 pilotun listesini İstihdam ve Sosyal İşler Bakanlığı’na gönderecek.

Duyuru, Air Seychelles’in bu yılın başlarında, öncelikle 55 yaşından büyük çalışanları için gönüllü bir işten çıkarma planı başlatmasından sonra geldi. Havayolu 2018’de küçüldü ve yaklaşık 100 kabin ekibi de dahil olmak üzere 174 çalışan, yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak, işten çıkarıldı. O sırada şirketin %40’ına Etihad Havayolları sahipti.

Etihad geçen ay hissesini büyük bir indirimle Seyşeller hükümetine geri sattı , ancak hükümetin hala Etihad hisselerine 71,5 milyon ABD Doları borcu var .

Maliye Bakanlığı Dışişleri Bakanı Patrick Payet, daha önce hükümetin 20 milyon ABD dolarından fazla ödemeyi karşılayamayacağını ve Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı’nın finans kolu olan Ticaret Kalkınma Bankası ile bir kredi görüşmesi yapmakta olduğunu söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir