featured

Air India’nın Londra’dan gelen uçağında doğum

Air India’nın Londra’dan Kochi’ye giden uçuşuna havada bir yolcu daha ilave oldu. Salı günü AI-150 sefer sayılı Air India uçuşu Karadeniz üzerinde seyrederken bir bayan doğum yaptı.

Uçakta yolcu olarak bulunan 2 doktor ve 4 hemşire doğuma yardımcı oldular. Ekip bebeğin ve annenin yeterli sağlık yardımı almaları için uçuş Frankfurt’a saptı.

B787-8 uçuşuna Londra Heatrow’dan saat 13:21’de başlamıştı. Uçuş başladıktan 3 saat sonra bir bayan yolcu sancılandı. Kabin ekibi anons ile yolcularımızın arasında doğuma yardımcı olabilecek sağlıkçı var mı diye sorduklarına şans eseri 2 doktor ve 4 hemşire yardıma geldiler.

Doğum gerçekleştiğinde uçak henüz Karadeniz’e varmıştı. Ekip anne ve bebeğin sağlığı için geriye, Frankfurt’a divert kararı verdi. Divert 2 saat sürdü. Böylece Londra’dan Frankfurt’a olan yolculuk 5 saat sürdü.

Havayolları genel olarak doğuma 2 ay kalmış yolcuları uçurmazlar. Bu nedenle uçuşta doğum çok nadir görülen bir olaydır. Ancak, bu önleme rağmen bazen erken doğum olabiliyor. Bu nedenle kabin memurları doğuma yardımcı olabilmeleri için eğitim alıyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir