featured

Ahmet Bolat’a 211 mağdurlarından Açık mektup… TK-211 için iadeyi itibar

 

Sayın Ahmet Bolat beyfendi, öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun,

Türk Hava Yolları na 26 yıl gururla hizmet vermiş bir çalışanım, 1990 senesinde genç bir mühendis olarak başlayan çalışma hayatım 24 temmuz 2016 günü telefonuma gelen bir SMS ile sonlandırıldı. THY 211 arkadaşımla birlikte iş akdimi fesh ederken ‘işletmesel gerekliliği’ sebep gösterdi.

Havacılık sektörünün benim gibi operasyonel bir bölümünde çalışıyorsanız işin doğası gereği sürekli zamana karşı yarışarak çalışırsınız. Günler saatler dakikalara karşı yoğun stres altında zaman nasıl geçmiş anlamadan bir de bakmışsınız çeyrek asır geçmiş ama sanki daha dün işe başlamışsınız gibi heyecanınız gayretiniz hep aynı , her gün üzerine katarak bir yandan gelişiyorsunuz bir yandan da en güzeli ve keyiflisi tecrübenizi bilginizi gençlere aktarıyorsunuz bu duygu tarif edilemez. Çalışma hayatımın son gününe kadar şirketimizin kabin ekiplerinin uçuşlarının planlamasından sorumlu olarak çalıştım ve yıllarımı verdiğim Ekip Planlama Başkanlığının bugünlere gelmesinde çok fazla emeğim olduğunu düşünüyorum. Çeyrek asır dile kolay, bu süre içinde iyi günlerimiz de oldu zor zamanlarımız da oldu ,tüm gayretimle şirketim yararına özveriyle çalıştım ve gene olsa gene aynı aidiyet duygusuyla çalışırdım, işte bu yüzden ,bir SMS ile ‘’ iş akdiniz fesh edildi ‘’ mesajını almak bana çok ağır geldi, hiç ama hiç hak etmediğim bir uygulamaydı.

Görevini en iyi şekilde yapmaya odaklı bir insansınız ve bu yaşananlara karşı ; neden diye düşünüyorsunuz işin içinden çıkamıyorsunuz, burada o günleri ve yaşadığım duygusal çöküntüyü anlatmama gerek yok, çünkü bunu ancak yaşayan anlayabilir. İnsan,hayatında en büyük yıkımı yaşadığı kayıplar ve haksızlığa uğrayınca yaşıyormuş; benim de bu süreci atlatmam hiç ama hiç kolay olmadı .Kahrından kanser olan insanları duyarız ya,ben de bu süreçte sağlığımdan olarak bunu bizzat deneyimledim, bir şekilde hayatımıza devam ediyoruz ama kolay olmuyor.

Asıl yıpratıcı olan ise devamında bana ve birlikte aynı kaderi paylaştığım 211 iş arkadaşıma yaşatılanlar, bize suçlu muamelesi yapılması ve THY nin bizimle ilgili yaptığı basın açıklamasında bizlerin bir suç örgütü ile bağlantılı olduğumuzu ima etmesiydi, işte en ağır gelen ve onurumuza dokunan tarafı da buydu , adımızı temize çıkarmak onurumuzu ve itibarımızı geri almak için hukuki mücadelemizi başlattık ve ben de dahil tüm arkadaşlarım açtığımız işe iade davalarını kazandık çünkü haklıydık, fakat THY tazminatımızı ödeyerek işe iade yapmamayı tercih etti, neden geri alınmadığımızı sorguladığımda ise yöneticilerden birinin , paralarını aldılar ya daha ne istiyorlar gibi bir söylemi olmuş ne kadar çirkin bir söz ,bu sözü söyleyen insan için para her şey demek ki ,manevi değerler para ile alınabiliyor demek ki, insan hayatıyla oynamak ne kadar kolay değil mi. Sanki para, bu yaşadığımız ağır travmayı karşılayacakmış gibi .Adımızın kirletilmek istenmesi ,evlatlarımıza ailemize ve içinde yaşadığımız topluma karşı düştüğümüz durum … Hiç günahımız yokken yaşadığımız bu haksızlığı içimizde sindirebilecek miyiz , tazminat aldık ve her şey kapandı öyle mi, bu sözü sarfeden insan için demek ki öyle ve bu kişi hala THY de görevine devam ediyor ve bu insan Türk Hava Yolları aidiyeti taşıyor ve biz taşımıyoruz öyle mi, işte bunu kabul etmek biraz zor.

Madem sadece işletmesel gerekçe sebebiyle çıkarıldık, öyleyse neden yıllarımızı verdiğimiz ikinci yuvamız olan şirketimizin kapısından sokulmadık bir kaç gün önce toplantı yaptığım odadaya güvenlik eşliğinde girebildim ve önüme imzalamam için koyulan kağıt, o gün yaşananları unutulur diye düşünebilirsiniz ama her hatırladığımda aynı açı yüreğime oturuyor . Masalarımız ve eşyalarımız didik didik arandı, bilgisayarım müzik CD lerim bile alınıp incelendi eşyalarımı toplamak isteyen arkadaşlarıma eşyalara dokunurlarsa suçlu olacakları gibi göz dağı verildi, bunları duymak beni nasıl yaraladı nasıl üzdü ,neden neden söyleyin madem birşey aramıyordunuz bize terörist muamelesi yapıldı dediğimizde neden inkar edildi, bu yaşananlar normal şeylermiydi.

22.07.2016 günü THY resmi internet sayfasında basın bülteni yayınladı ,bültende yazılanlar hepimizce malum , ayrıca bu da yetmedi THY, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda ,işten çıkarılan 211 kişinin isimlerini bildirirken ‘’15 Temmuz dan sonra çıkarılmıştır’’ ifadesini kullanmıştır, böylelikle havacılık camiasında iş imkanlarımızı da engellemiştir ; şimdi burada nasıl bir niyet okumalıyız .

O kara günün üzerinden beş buçuk yıl geçti ,bu süre zarfında kimlerle konuşsak herkes, haklısınız demekten öte hiçbir şey yapmadı buna Hava-iş sendikası dahil, daha sonra kendileriyle defalarca yaptığımız toplantılarda onlar da haklısınız ama elden ne gelir demekten öteye gidemediler, ardından toplu sözleşmede maddelerinde kırmızı çizgi olduk, yada bize öyle söylediler ,sözleşme imzalandı ve biz gene kendi başımıza kaldık mücadelemize yalnız devam edecektik ,tüm havacılık camiası 211 THY çalışanına haksızlık yapıldığını bile bile bu haksızlığa sessiz kaldı, şimdi bir şansımız var mı bilmiyorum umarım vardır.

THY yönetiminin, işletmesel gereklilik arkasına sığınarak şirkette eleman eksiltmesinin gerektiğini savunması gerçekten iyi niyetli olmuş olsa , pandemi döneminde yaptığı gibi ,emeklilik hakkı gelen çalışanlarına tanıdığı hakkı, 211 içinde emekli olmak isteyen personele de tanırdı ama bunu yapmamayı seçti,emeklilik hakkı dolmuş ve dilekçesini verenleri bile emekli etmeden ,onur kırıcı bir şekilde kapının önüne koymayı seçti ,bu da göstermiştir ki yok işletmesel gereklilik yok ekonomik zorluklar, küçülme vs. bunların hepsi gerçek dışı ve uydurma gerekçeler, bizim için inandırıcılığı yok hükmündedir. THY çalışanı arkadaşlarıma; bize yapılan bu vefasızlığı gördükten sonra, yarın da kendisine bir haksızlık yapılmayacağının garantisini kim verebilir.

Sayın Ahmet Bolat ; kıymetli mesai arkadaşlarım diye başlayan sözlerinizin arasında şu cümle özellikle dikkatimi çekti ”Türk Hava Yolları için emek harcayan ailemizin üyesi tüm çalışma arkadaşlarımıza değerli olduklarını hissettirecek, ortaklığımıza duyduğu aidiyeti artıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz.” Bu sözünüzü gerçekleştirmenizi, arkadaşlarım adına canı Gönül den diliyorum , gerçi aidiyet kültürü bizim jenerasyonla birlikte bitti diye düşünüyoruz ama inşallah ,bunu tekrar yaşatabilirseniz arkadaşlarım adına mutlu olurum, THY çalışanları biz büyük bir aileyiz sözü sadece afişlerde kalmaktan öteye geçer. Şirket kültürü ve aidiyet, emek ister güven ister zaman içinde gelişir eğitimlerle pekişir.

Sayın Bolat, sözünüzün arkasında duracaksanız haksız yere iftira atılarak kötü muamele ile şirketinden koparılmış 211 çalışanın yani bizlerin sözlerimize kulak verin ve şu an halihazırda çalışan arkadaşlarımıza güven verin, aldığım duyumlar çalışanlar arasında ne güven ne sevgi ne de saygının kalmış olduğu ,bunun da baş nedeni sizin de bildiğiniz gibi liyakat .

Ahmet bey sizden ricamız 211 konusunu araştırmanız adalet ve liyakat mesajınıza uygun olarak kararınızı vermeniz.
Saygılarımla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

46 Yorum

  1. 2 sene önce

    Biz nasıl serden geçti gibi çalıştık bunları inançlarına havale ediyorum bize yazık değil liyakatsiz insanlar şirketi ne hale getirdi bunlarda farkında çok nabal var 6ay dışarı çıkamadık gençliğimiz bitirdiler bunların iki yakalarida bir araya gelmeyecek inancındayım canımız yandı ne itibarı yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum.

    Cevapla
  2. 2015 Mart’inda THY Habom-THY Teknik birleşmesinde hakları yenenler? Bizler de sebepsiz işten cikarilmistik, işe iade karari da alındı, ancak bildiğiniz gibi bizlere de aynı şekilde davranildi.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Ahmet bey bu konunu da üzerine gidip, bu kadar insanın haksız yere işten çıkarılmasına neden olan kişileri ortaya çıkaracaktır. Bu insanların isimlerini verip haksızlığa uğratanlar suç işlemişlerdir! Bu tip insanlar iş huzurunu bozduğu ve herkes için bir tehdit olduğu için, bunların bulunup ortaya çıkarılması gerekmektedir. THY çalışanları bu konuda Ahmet beyin arkasındadır.

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    211 kişinin hakkını; iadeyi itibar ile verilmesi için elinden geleni yapacak isimler sizlersiniz , bizler çok haksızca ıthamlar ve acı anlar yaşadık Lütfen yüzümüze ve ruhunuza iyi gelecek haberi almayı bizlere yaşatın .

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    THYye girişim, gelişimim çoook emek-liydi.Binlerce kişinin arasından binbir zahmetle kazanmamla başlayan THYe olan ilk aidiyet duygum, sınavlardaki başarılarım, çok uzun yıllar hiç aksaklık yapmayarak defalarca hak ettiğim ödül yatılarım, 2 ayrı başkanlıktaki ek görevlerim, yolcu ve şirket içi teşekkürlerim, tüm denetimlerde kusursuz başarılarım, senelik iznimde bile kar durumundan uçuşa gelemeyen arkadaşlarımın yerine uçuşa gidişlerim, jetairways leasing döneminde B777nin ing eğitimlerine ilk seçilenlerden olmam, supervisor olarak eğitim almam, yuttdışındaki seminerlerde şirketimizi başarıyla temsil etmem, yüzlerce şirket içi eğitimler verip öğrenciler yetiştirmem 19 yılımı alsa da helali hoş olsun THYnin çıtasını şampiyonlar ligine taşımadaki emeklerimde mütevazı olamayacağım.Böylesine meşakkatli ama gurur verici bir başarı hikayemin sonucu bi mesajla işlemesel gereklilik olmamalıydı. İşletmesel gereksiz biz değil bunu bize reva gören eskimiş yöneticilerdi.Onlara hakkımı helal etmiyorum. Ama dedim ya onlar eski idi geride geçmişte kaldı. Prof. Dr. Sn. Ahmet Bolat gibi yeni yöneticiler umarım benim ve benim gibi 211zede ya da 211 dışındaki haksızlığa uğrayanlara da derman olacaktır.EMEK-Lİ emekli olmak istiyorum,onurumu itibarımı istiyorum. Güzel bir final yapmak istiyorum Ahmet bey sadece hakkımı istiyorum. 211 olarak aklımızı istiyoruz çok şey mi istiyoruz. Lütfen duyun sesimizi….

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Yeni başkan da ülkeyi yöneten partiyle aynı kafada ve onu oraya torpille getiren iktidar ne derse onu yapmak zorunda o yüzden çok da umutlu olmayın,medet ummayın. Onlar için onlardan olmayanların hiçbir önemi,kıymeti yok,klasik siyasal islamcı,din tüccarlarının yaptığı gibi çıkar için iyi polis,kötü polisi oynuyor,göz boyuyorlar. Acı ama gerçek bu. İşe geri aldığı ilk kişinin de neci olduğunu bilmeyen de yok,öyle biri işten atılıp başka bir devlet kurumda nasıl anında yönetici yapılıyor sonra nasıl thy’ye geri alınıyor ve makam veriliyor o da ayrı bir konu. Kaç zaman geçti, yeni başkan onca haksızlığa uğramış,iftira atılmış,hakkı yenmiş insanlarla ilgili tek kelime ne söyledi ne de herhangi bir girişimde bulundu ki 211,305 ve diğerlerinin şirkete nasıl girdiği,atıldığı,iftiraya uğradığı vs hepsi herkes tarafından bilinen,dosyalarda da mevcut şeyler yani çok zor iş değil. Ayrıca emeklilik haklarını vermeyen,işe iade davalarını,pas bilet haklarını kazanıp,onanan mahkeme kararını uygulamayan eski başkan hakkında suç duyurusunda bulunacak mı yoksa üstünü örtbas mı edecek,hakkı olanlara pas bilet ve emeklilik haklarını verecek mi orada da samimiyetini ve dürüstlüğünü test etmiş olacağız.

    Cevapla
  7. 211 lere yapılan ve halen sürdürülen haksızlığı bir de bu animasyonla izleyin.https://youtu.be/H0Nmd1SSAgc Sn. Ahmet Bolat bu listeyi hazırlayan ve halen THY’de çalışan bu kişileri çok iyi biliyor. Bu kişiler de İlker Aycı sonrası başlatılan temizlik kampanyasına eklenmeli.

    Cevapla
  8. Lütfen bir komisyon kurun ve işe aideyi kazanmış, haksızlığa uğrayan kişileri işe geri alın. Kabin memuru olarak çalışıyordum, ne kimsenin torpiliyle girdim, ne bağlantılarım vardı ne işle bir şikayet. İşimi severek yapıyordum, listeler ne niyetle hazırlandı bilmiyorum ama fillerin savaşında ezilenler olduğumuzu düşünüyorum. Ahmet Bolat Bey yeniden umutlanmamızı sağladı, umuyoruz ki en kısa zamanda güzel haberler alırız

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    İşe iade davalarımızı kazandık. Haklılığımızı ispat ettik. Yanlış yöneticilerin yaptıkları bu büyük hatanın 5.5 yıl sonra neresinden dönülse kardır. Dileğimiz o ki;Başta Ahmet Bolat beyefendi olmak üzere yeni THY yöneticilerinin bu yanlışı düzelterek bizleri onore etmeleri ve tekrar işe almaları, emekliliğini hak eden arkadaşlarımıza haklarının verilmesi ve de en önemlisi iadei itibarlarımızın geri verilmesi.

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    İşe iade davalarımızı kazandık. Haklılığımızı ispat ettik. Yanlış yöneticilerin yaptıkları bu büyük hatanın 5.5 yıl sonra neresinden dönülse kardır. Başta Ahmet Bolat beyefendi olmak üzere yeni THY yöneticilerinin bu yanlışı düzelterek bizleri onore etmeleri ve tekrar işe almaları, emekliliğini hak eden arkadaşlarımıza haklarının verilmesi ve de en önemlisi iadei itibarlarımızın geri verilmesi en büyük dileğimizdir.

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Güya teknolojik çağda yaşıyoruz, en üst kalite bilgisayarlar, sistemler, mail trafikleri, akıllı telefonlar, tabletler daha niceleri. Bi mesajla işten çıkarılıyorsun çok acımasızca, sonra da bi muhatap bulamıyorsun derdini anlatacak. Ne maillerine ulaşabiliyorsunuz ne telefonlarına. En basit yolu seçiyorsun mektup yazmayı. Onu bile yazarken acaba gider mi ellerine geçer mi okunur mu yoksa yırtılıp atılır mı bilmeden. Ama en duygu dolu olanı en samimisi belki de. Mektubu yazanın hisleri eğer okuyanda da aynı hisleri uyandırırsa bir anda bi muhatabın, adeta bir mektup arkadaşın oluveriyor. Bizlerin bu süreçte Sefa bey ve Ali bey dışında hiç arkadaşlarımız olmadı. Bu mektubu yazan arkadaşımla aynı kaderi paylaştım ben de. Mektup yazan arkadaşımı ve bunu yayınlayanlar yürekten tebrik ediyorum. Ahmet Bolat beyefendinin de bu mektuba ve yorumlara kayıtsız kalmayarak bizlere abilik yapacağına inanmak istiyorum.

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Hava cıva sendikası bizlere hiç destek olmadı.Bi mesajla işlerimize son verildiğinde yanımızda hiç yoklardı.Mekanlarına gittiğimizde kapı duvardılar. İlerleyen zamanlarda yanımızdaymış gibi adeta günah çıkardılar şöyle yanınızdayız böyle yardımcı olacağız şu mecrada sesinizi duyaracağız tarzı boş bomboş laflar. Lafta kaldılar hep. Hiç bir şey yapamadılar yapmadılar. Bu nasıl bir roni yıllarca sendikaya üye ol kötü gün dostu olur diye emek ver aidat ver o kara gün geldiğinde senin yanında olmasın. Sn Ahmet Bolat yeni göreviniz hayırlı olsun umarız bizlerin hakkını koruyan, haklılığımıza inanan ve de itibarımız geri veren İyi Gün dostumuz olursunuz. İşlerimize geri dönmek istiyoruz. Emeklilik haklarımız kavuşmak istiyoruz. Bu Sizin sayenizde gerçekleşir inşallah

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Çok şey istemiyoruz aslında. Alın terimizle işlerimize geri dönmek ve itibarlarımıza kavuşmak. Adalet bizi haklı buldu, davalarımızı kazandık. Terörist de değiliz sicilimiz tertemiz. Ahmet Bolat bey ve yeni ekibinin yanımızda olacağı inancıyla artık o büyük adımın atılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Sizin 211 ve 305 olaylarında ne kadar bilgili olduğunuzu biliyoruz. Ayrıca medeni cesaretiniz ile genel kurulda mutlaka söz alıp bu yaşananları gündeme getireceğinize de güvenim sonsuz. Lütfen bu konuları iyice deşin lütfen

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    Mektubu, o kadar güzel dile getirmişsiniz ki..Aynı duyguları bire bir yaşayan biri olarak, içim tekrar acıyarak okudum..Özellkile “kırmızı” ile vurgu yaptığınız yerleri umarım Sn. Bolat ve ekibi “gönül gözleri” açık olarak okurlar..”Adalet ve liyakat” ikilisi için umudumuzu hala kaybetmedik, sizlerden olumlu haber bekliyoruz..

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    211 in esas derdi thy nin yaptığı bilinçli karalama kampanyası algı ve iftira oyununun thy tarafından hata olarak açıkça kabul edilerek, basın önünde bu 211 çalışandan özür dilenmesidir. İşe iade almaları veya almamaları değil esas söz konusu olan. Esas olan kırılan onurumuzun onarilmasi, kirletilen kariyerimizin temizlenmesidir. Bu da yaptıkları o sacmasapan basın açıklamasında ve basın toplantılarında hata yaptıklarını kabul ederek özür dilemeleri ile olabilir! O zaman bizler de diğer 1000’lerce haksız işten çıkartılanlar ile aynı konuma geliriz.

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    Evet 211 dışında binlerce kişi haksız yere işten çıkartıldı. Ancak bu onların başka yerde iş bulamamaları anlamına gelmiyor. Çünkü hiçbirisi bütün dünyaya teröristmiş gibi iftira atılarak lanse edilmedi. Bu bizim başka iş bulmamızı engelledi engelliyor. Böyle bir iftira olmadan işten bizler de sizin gibi haksız yere atılmış olsaydık başka iş bulabilirdik. Aramızdaki fark bu! Bunun neresi anlaşılmıyor?

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    İŞE İADE DAVASINI YÜCE TÜRK YARGISI ÖNÜNDE KAZANMIŞ TÜM ÇALIŞANLARIN THY’DEKİ GÖREVLERİNE İADESİNİ SAĞLAYARAK, Dürüst ve güvenilir bir yönetici olduğunuzu kanıtlayın…

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Sadece 211 mi biz napalım peki bizide thy geri çağırsın sadece 211 mi haksız yere cıksrıldı yahu desenize disiplin sucu olmayan , yğz kızartıcı sebeplerden çıkarılmaysn herkes geri çağırılsın bunu da söylesenizebixim canımız yokmu ???

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    Hayallerimiz yıl yıl ay ay gün gün saydığımız emeklilik iken ve bu uğurda 3kez dilekçe vermiş iken gelen bir mesajla işlemesel gereklilik gerçeği ile haksızlığa uğramak oldu ne yazık ki. Onca yıllar emeklerimiz bir anda yok edildi. Yılmadık tüm davalarımızı kazandık. Sn Ahmet Bolat bey artık top sizde. Lütfen gerçekleri görün ve hakkımızı verin. Ramazana erişeceğimiz şu mübarek günlerde bizlere bayram sevinci yaşatın lütfen.

    Cevapla
  21. 2 sene önce

    211kez haklıyız hem adalet önünde, hem de vicdanlarımızda. Ahmet Bolat bey gibi vicdanlı yöneticiler sayesinde umuyorum ki yapılan haksızlık sona erer ve bu hasret biter.

    Cevapla
  22. 2 sene önce

    Değerli Ahmet bey, 211den bir arkadaşımızın sizin yeni ekibinizde görev alması bizleri çok mutlu etti ve umutlarımızı yeşertti. Lütfen artık sesimiz olun, vicdanınıza kulak verin bizlerin itibarını ve işlerimizi geri verin. Adaletinize güveniyoruz. Sizler de hukuk önünde haklılığımızı ispat ettiğimiz biz 211lere güvenin

    Cevapla
  23. 2 sene önce

    Sn. Ahmet Bolat bey yeni işiniz hayırlı olsun, 211 haksızlığına lütfen çare olun. Hukuken 211lerin haklı olduğu ispatlandı. Dertlerine derman olmanız ve işe iade ve itibarlarının sağlanması yönünde olumlu karar vermeniz, bu haksızlığa son vermeniz çok önemli. 211ler çok önemli ve de çok değerli. Lütfen değerlerine değer katın

    Cevapla
  24. 2 sene önce

    Konuyu biliyorsunuz, haklı olduğumuz konuda, işlerini kaybetmiş THY personelini olarak tek isteğimiz konun incelenmesi ve hakkımız olanın iade edilmesidir.Hakkımız iade edilene dek hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.

    Cevapla
  25. Uzun süredir adalet arayisini sürdüren bu süreçte çok zorlu konularla başa çıkan,mahkemelerini kazanan bu mağdur olan çalışanlar,haksızlıgin sona erecegi günü THY ailesine geri donmeyi hala beklemektedirler.Sn.Ahmet Bolat Bey ile umutlar arttı.

    Cevapla
  26. 2 sene önce

    Bir arkadaşımız içinden geleni yazmış. Her birimiz benzer durumu hatta daha kötülerini yaşayan oldu.Siz yeni bir adil anlayışla bizim sorunumuza çare olacaksınız.Allah da sizin yolunuzu açık etsin.Saygılarımızla…

    Cevapla
  27. 2 sene önce

    Yaşadığımız oldukça travma yaratan işten çıkarılmayi hafifleterek anlatmış arkadaşımız.Tekrar işbaşı yapmayı iadeyi itibarımızla geri dönmeyi bekliyoruz…Sayın ahmet bolat lütfen vicdanınızı dinleyin.cunku bizler vok ciddi mağdur eğildik bunu anlatmak zor dilerim kimse yaşamaz çünkü vok ağır…lütfen adalet…

    Cevapla
  28. 2 sene önce

    Sizin yönetim anlayışına güveniyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Başarılar diliyoruz.

    Cevapla
  29. 2 sene önce

    Tarih gerçekleri bir gün yazacak, kahraman olarak bakalım kimlerin adı anılacak…

    Cevapla
  30. 2 sene önce

    Hz Ömer’in adaletini en iyi bilenlerdensiniz. Bu yanlışa dur diyebilecek ender kişilerdensiniz. Allah yardımcınız olsun…

    Cevapla
  31. 2 sene önce

    Sayın Ahmet Bolat hakkaniyetli olacağınıza inandık.211 in kanayan yaralarini sarin lütfen… kararlarınızda lütfen vicdanınızı da dinleyin…

    Cevapla
  32. Öncelikle teşekkür ediyorum mektubu yazan arkadaşıma…yaşadıklarımızı oldukça sadelestirip anlatmaya çalışmış…uzatmayacağım bizle 2016 yıkından beri 1 mesaj ile ayrıldığımız işimize en kısa zamanda iadeyi itibar ile geri dönmek…Sayın Ahmet Bolat kısa zamanda sizden güzel bir haber bekliyoruz….lütfen bu kez umutlarımızı öldürmeyin çok inandık size….

    Cevapla
  33. 2 sene önce

    iftiraya uğrayan, yılları çalınan bu insanların mağduriyetleri ile ilgili adım atılmasını bekliyoruz

    Cevapla
  34. 2 sene önce

    Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir. Sonunda hüküm isabetli olsa da, geciken adalet adalet değil zulümdür.  Zulümle abat olanın akıbeti berbat olur.

    Cevapla
  35. 2 sene önce

    İnanıyorum arkadaşlar bir gün sizi yeniden işe alacaklar, haklarınızı iade edecekler ama bu kime nasip olur zaman gösterecek umarım tez zamanda olur…

    Cevapla
  36. Ümitliyiz adalet er ya da geç yerini bulur …

    Cevapla
  37. 2 sene önce

    basiretsiz iş bilmeyen bir İK yönetiminin sonuçları ….emeklilik dilekçesini bıraktığımız dakikalar gözümün önünden gitmiyor …muhtemelen 30 yaşında bile olmayan bir şef yanındaki kıdemli memur personelden destek bekliyor, gözünün içime bakarak ne yapacağız gibi bakıyordu…Aslında THY de bir çok bölüm böyleydi …

    Cevapla
  38. 2 sene önce

    Haksızlığı gündemde tuttuğunuz için teşekürler.

    Cevapla
  39. Tamamıyla doğru,inşallah adalet yerini bulur.Herkes gibi biz de dört gözle sonucunu bekliyoruz

    Cevapla
  40. Bütün kalbimle katılıyorum, bir umutla adaletin yerini bulacağı günü bekliyorum.

    Cevapla
  41. 2 sene önce

    Benzer hikayelere sahip bu topluluk için sizden adım atmanızı bekliyoruz.

    Cevapla
  42. Öncelikle mektubu yazan arkadaşıma teşekkür ediyorum.oldukca sadeleştirilmiş bir yazı.yasatilanlar ve yaşanılanlar çok daha ağır…mektubu okuyunca ilk güne mesajın geldiği ana gittim ve yine cok acı hissettim.bizler aidiyet duygusu olan işine üniformasına saygı ve sevgi duyan çalışanlardık..bir mesajla gökyüzünü elimden aldılar…nefes alamadım…bizler en özel en acı günlerimizi işimizin basında yaşardık…söyleyecek okadar çok şey varki..Sayın ahmet bolat lütfen adaleti sağlayın..bizler iadeyi itibar istiyoruz…

    Cevapla
  43. 2 sene önce

    Sefa Bey öncelikle teşekkürler,Haklınin yaninda olduğunuz için,Malesef geçmisteki malum olayda,İnsanlar bilinmeden edilmeden,tamda deyim yerindeyse,terörist mualemesiyle imasıyla isten çıkarıldılar,ve hepside işe iade davalarıni,kazandıkları halde yüzlerce insan bu ve benzeri suçlamalarla işten atıldılar ve bu aslında birçok kurumda yaşandi,Yillar sonra ise hemen hemen hepsinin suçsuz olduğu anlaşıldi,ama olan önce psikolojik olarak yıkıma uğrayan ,hasta olan hatta intahar eden ,etmek isteyen insanlara oldu,ailesi yıkılan düzeni bozulanlar oldu.Sorarım size işe iade davasını kazanmak nedir ?Davayı kazanmak siz bu insani insanlari haksiz yere işten çıkardıniz,İşe devam ettirmelisiniz demektir.Ama işe devam ettirmeyi bırak,birde haklılarmiş gibi,Önce özür dilemeleri gerekirken,Tazminatları verildi, daha ne isteniyor dendi,Belki o insanlar işlerine devam etmek istiyordu,bunu hiç düşündünüzmü? Evet muhtemelen düşündunüz,ama şuda var belkide işten cıkarilanlarin yerine yeni birileri çoktan bulunmuştu ayarlamıştı,Yaptiğınız haksızlıklar için sizi Allaha havale ediyoruz.

    Cevapla
  44. 2 sene önce

    Sayın Ahmet Bolat sizinde söyleminizde bahsi üzerine “kıymetli mesai arkadaşlarım diye başlayan sözlerinizin arasında şu cümle özellikle dikkatimi çekti ”Türk Hava Yolları için emek harcayan ailemizin üyesi tüm çalışma arkadaşlarımıza değerli olduklarını hissettirecek, ortaklığımıza duyduğu aidiyeti artıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz.” Bir şirkette aidiyet duygusu çok önemli olup, 211 e haklarını iade ettiğinizde , tüm THY personel üzerinde 2016 Temmuzda 211 kişiye yapılanlarla oluşturulmuş olan pisikolejik baskı kalkacak vede adalet duygusu gelişecektir.Bunun neticesinde artan motivasyon ile başarı kaçınılmaz olacaktır..

    Cevapla
  45. 2 sene önce

    İlker Aycı zamanında,211 konusunda THY yöneticilerine soru soran siyasilere karşı THY yöneticileri kendilerinin tüm haklarını vererek şirketten ayırdıklarını söyleyerek, büyük bir kabalığa imza atarken, neden algı ile iftira konusunda yorum yapmadıkları anlamak zor olmamasa gerek.

    Cevapla
  46. 2 sene önce

    Sefa Bey herzamanki gibi haklının yanında olduğunuz için teşekkürler.

    Cevapla