featured

Ahmet Bolat TAI Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oldu

THY’de uzun süredir Yatırım Yönetimi başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı görevlerini sürdüren Ahmet Bolat TAI yönetim Kurulu Başkan vekilliğine getirildi.
Ahmet Bolat kimdir
Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endütri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Dr. Bolat 1959 Konya doğumludur.
Dr. Bolat iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır.
Sonrasında Türk Hava Yolları’nda Yatırım Yönetimi Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012 yılından itibaren Türk Hava Yolları’nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı  olarak görev yapmaktadır. Mevcut konumunda filo planlama ve uçak temin stratejileri, stratejik planlama ve geliştime, AR-GE faaliyetleri, yatırım yönetimi, bilgi kontrol, uluslararası ilişkiler ve ittifaklardan sorumludur. Ayrıca, TCI (Turkish Cabin Interior) şirketinde Yönetim Kurulu Üyesidir. Geçmiş dönemde SunExpress’te ve HABOM’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş, Bahçeşehir ve Fatih Üniversitelerinde yarı zamanlı profesör olarak ders vermiştir.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ cleardot

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 5 sene önce

    Başarılarının devamını diliyorum Allah daha iyi yerlere getirmesini nasip etsin
    Ali Rıza Akgün

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    25 Haziran’a kadar :(

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Yeni gorevinde basarilar dilerim iyi insanlar iyi yerlerde olsun.

    Cevapla
  4. Amerika ve Suudi Arabistan eğitimli yerli ve milli…bravo

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    THY nin bugünkü göz kamastıran başarısında buyuk emeği olan ve yaptığı her işin hakkını veren liyakatli ve tecrübeli bir isim. isabetli bir tercih. Allah utandırmasın. başarılar dilerim.

    Cevapla
  6. 6 sene önce

    Artık milli kuruluşlara ABD de doktora yapmamış ABD ye hiç gitmemişlerden atama yapmak lazım.

    Cevapla
  7. 6 sene önce

    Adam akademisyen ve ingilizcesi mükemmel hala laf atan var ya bu millet den bir şey olmaz. Layık olduğu konumlara getiriliyor ama hala cahil tipler eleştiriyor.

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    Bu kadar tahsilli ve dolu insanlar bu ülkeye her zaman lazım. Kutluyorum Sayın Bolat.

    Cevapla
  9. Temininde güçlük çekilen eleman kontenjanından seçildi herhal :)
    Bir iki ay da buradan nemalansın. GMY maaşı yetmemiş olmalı.

    Cevapla