Kadri Samsunlu Ahlatcı Holding’in CEO’su oldu

Kadri Samsunlu Ahlatcı Holding’in CEO’su oldu

Ahlatcı Holding’in CEO’su Kadri Samsunlu oldu. Samsunlu CEO görevi yanı sıra, Ahlatcı Holding grup şirketlerinin yönetim kurullarında üye olarak yer alacak. Samsunlu görevine Şubat ayında başlayacak.

30 yılı aşkın süredir Türkiye’de ve yurtdışında altyapı, enerji, ulaştırma, gayrimenkul sektörlerinde üst düzey yöneticilik yapan ve Eylül 2017’den başlayarak inşaatın tamamlanması ve işletme döneminde İGA İstanbul Havalimanı’na başarıyla liderlik etmiş olan Kadri Samsunlu, altın, finans, enerji, sağlık, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yer alan Ahlatcı Holding’in CEO’su oldu.

Samsunlu CEO görevi yanı sıra, Ahlatcı Holding grup şirketlerinin yönetim kurullarında üye olarak yer alacak. Samsunlu görevine Şubat ayında başlayacak.

KADRİ SAMSUNLU KİMDİR?

Kadri Samsunlu 1968 Çorum’da doğmuştur. 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış, ABD Missouri Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmıştır.

Eylül 2017’de başlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO görevinin öncesinde, Kadri Samsunlu, 1995-2006 yılları arasında, birçok yatırım şirketinde genel müdür ve icra kurulu üyesi olarak deneyim kazanmıştır. 2006’dan itibaren üç yıl boyunca Romanya ve Türkiye’de yatırım ve kurumsal finans danışmanı olarak görev almıştır. 2008-2017 yılları arasında Akfen Holding bünyesinde Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve holding iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi olarak görevini yürüten Samsunlu, ardından İGA İstanbul Havalimanı CEO olarak atanmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir