featured

Aeroflot’tan Kırım uçuşlarına ilişkin açıklama

Rus havayolu şirketi, işgal altındaki Kırım’a uçuş sayısının, yasa dışı Kerç köprüsünün açılışından dolayı azaldığını ileri sürdü.

Rusya’nın Aeroflot havayolu şirketi, Rus işgali altındaki Kırım’a gerçekleştirilen yasa dışı uçak seferlerinin sayısının “biraz azaldığını” itiraf etti.

YÜZDE 1,5 DAHA AZ YOLCU TAŞIYACAK

Aeroflot havayolu şirketinin Basın Servisinden bugün yapılan açıklamada, “Aeroflot, eskisi gibi yaz sezonunda günde 10 sefer düzenleyecek. Günümüzde Aeroflot, daha küçük uçakları kullanarak bu yönde yolcu kapasitesini yüzde 1,5 azalttı. Bu tedbir, Kerç köprüsünün açılmasından dolayı Kırım’a yönelik uçak seferlerine olan talebin azalması sebebiyle alındı” denildi.

FİYATLARIN ARTMAYACAĞI İDDİA EDİLDİ

Bunun dışında Aeroflot, Akmescit’te yasa dışı olarak yapılan seferler için “düz tarifeler” sosyal programının geçerli olduğunu iddia etti. Söz konusu programdan her yolcunun faydalanabileceğini ifade eden Aeroflot, Kırım’a yapılan seferlerde bilet ücretinin artmayacağını savundu.

RUS HAVA YOLU ŞİRKETLERİ, KIRIM’A SEFER SAYISINI AZALTTI

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a yasa dışı olarak uçak seferleri yapan Rus hava yolu şirketlerinin, yarımadaya yapılan sefer sayısını yüzde 22,2 oranında azalttığı bildirilmişti.

SEBEPLER ARASINDA, YASA DIŞI KÖPRÜ VE FİYATLAR

İşgalciler, toplam sefer sayısının azalışının, yasa dışı olarak inşa edilen Kerç köprüsünün açılışından kaynaklandığını iddia etti. İşgal altındaki Kırım’a gelen yolcuların bir kısmının karayolu ulaşımını kullanacağı ileri sürüldü.
Diğer bir sebep olarak Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit Havalimanında yakıt ve servis fiyatlarının artması gösterildi. Şirketler için işgal altındaki yarımadaya yapılan seferlerin zararlı olduğu belirtildi. Akmescit havalimanında servis ücretinin yüzde 50 oranında arttığı ifade edildi.
QHA

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir