featured

Aeroflot kiralık olan 8 adet A330 uçağını satın aldığını açıkladı

 

Rus milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot, sözleşme yükümlülüklerine yerine getirip kiralık olan 8 adet A330 uçağını satın aldığını açıkladı. Halen Rusya’ya uygulanan ambargodan en çok etkilenen şirketlerin başında Aeroflot Havayolları geliyor.

Aeroflot hangi finansal kiralama şirketinden uçakları daha önceden kiraladığı konusunda bilgi vermezken kiralama sona erdiğinde satın almayı içeren uçak finansal kiralamalarına ilişkin Avrupa yaptırımlarından muafiyetten yararlanarak, kiraya verenlerle iyi ilişkileri sürdürmek için bir teklif olabileceğine vurgu yapıldı.

Rus makamları, geçerli uçuşa elverişlilik sertifikalarına sahip olmaya devam edebilmelerini ve Rus havayollarının bunları kullanmaya devam edebilmelerini sağlamak için uçağı Rusya’nın kendi siciline devrediyor.

Bu ilginç satışın hangi şirket tarafından yapıldığı belirtilmezken, haberde anlaşmanın dünyanın en büyük uçak kiralama şirketlerinden biri olan Dublin merkezli AerCap ile yapılmış olabileceği ifade edildi. (tolgaozbek)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir