HABER GÖNDER
İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınındaki Gaziemir Sarnıç Piknik Alanı’nda orman yangını çıktı. Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan kritik bir noktada çıkan yangın kontrol altında.
İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Sarnıç Piknik Alanı’nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede ormanlık bölgeye yayınlan ve mezarlık yakınında daha çok etkili olan yangın, korku panik yarattı. Alevler ve göğe yükselen dumanlar, Sarnıç’ın hemen yanı başındaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan da net bir şekilde görüldü.
Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan, kritik bir noktada çıkan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. 1 helikopter ve 8 arazözle yapılan müdahale sonunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı.
Ancak, İzmir’de 3 gün önce ormanlık alanlara giriş valilik kararıyla yasaklanmasına rağmen, yangının çıktığı bölgede çok sayıda piknikçinin olması dikkati çekti.
İspanya’dan 2 söndürme uçağı ve 27 pilot Türkiye’ye geldi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.