featured

ACT'DEN KIRGIZİSTAN'A TAZMİNAT İLK ETAPTA 600 BİN DOLAR ÖDENDİ

Türk havayolu şirketi ACT Havayollarına ait bir kargo uçağının, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarında bir yerleşim biriminin üzerine düşüşü sonrasında yaşanan maddi hasardan kaynaklı tazminatın ilk tutarının ödendiği bildirildi.
Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Muhammetkali Abulgaziev, Türk havayolu şirketi ACT Havayolları’nın, Manas Havalimanı’na inişi sırasında Bişkek’in yakınlarında bir yerleşim biriminin üzerine düşen Türk kargo uçağının verdiği zararın bedelini karşılamaya başladığını açıkladı.
Centil Law sigorta şirketinin temsilcileriyle ve kazanın sebeplerini araştıran devlet komisyonunun üyeleriyle bir araya gelen Abulgaziev, “Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı’nın kazazedelere yardım amacıyla açılmış olan hesabına Türk havayolu şirketi 600 bin dolar yatırdı” dedi.
‘TÜRKİYE, KAZAZEDELER İÇİN TÜM TAZMİNATI ÖDEMEYE HAZIR’
Abulgaziev, bu tutarın devlet komisyonu tarafından maddi zararların karşılanması için yaklaşık 2.8 milyon dolar olarak belirlenmiş olan tutarın bir parçası olduğunu, ilk tutarın yatırılmış olmasının, Türk şirketin kazazedelere gerekli tüm tazminatları ödemeye hazır olduğunu gösterdiğini belirtti.
Abulgaziev, “Bu konunun bir an önce ve adil bir şekilde çözülmesi konusunda istekli olduklarını görüyoruz” diye konuştu.
Abulgaziev, Türk şirketinin kendisinden talep edilen tüm tutarı yatırdıktan sonra paraların kazazedelere dağıtılmaya başlanacağını kaydetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir