featured

ABD’nin ‘hayalet uçağı’ Rus radarlarına takıldı

Rusya uzun Menzilli Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Sergei Kobylash, Pasifik Okyanusu üzerinde Tu-95MS model bir Rus bombardıman uçağı ile birlikte uçan ve ‘hayalet’ uçak olarak isimlendirilen ABD’ye ait F-22A model uçağın yerleşik radarlar tarafından tespit edildiğini doğruladı.
Kobylash, Krasnaya Zvezda gazetesine verdiği demeçte ABD’li pilotların Rus bombardıman uçaklarına eşlik ettikleri sırada sıra dışı bir eylemde bulunmadığını belirtti.
Rus yerleşik radar birimlerinin Rus uçaklarına yakın seyir halinde olan yabancı savaş uçaklarını tespit ettiğini sözlerine ekleyen Korgeneral Kobylash, durumun fark edilmesinin ardından Rus bombardıman uçağı ekibinin bilgilendirildiği ve pilotların ‘optik iletişim’ olarak adlandırılan işlemi gerçekleştirdiğini kaydetti.
Diğer yandan, Tu-95MS model Rus bombardıman uçağının pilotu Albay Alexander Manyagin ve yardımcı pilot Binbaşı Alexander Yurasov yaptıkları açıklamada ABD’li pilotların herhangi bir saldırgan tutum sergilemediklerini bildirdiler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir