featured

ABD, yeni nesil çok rollü İHA ailesi gereksinimleri için bilgi talebi yayımladı

ABD Hava Kuvvetleri, yeni nesil çok rollü İHA ailesi gereksinimleri için bilgi talebi yayımladı.

ABD hükümeti satın alımlar web sitesinde yayınlanan bilgi talebinde; yeni nesil çok rollü uçak sistemleri gereksinimi ortaya kondu. Böylece ABD Hava Kuvvetlerinin İstihbarat-Gözlem-Keşif / Özel Kuvvetler Direktörlüğü adına, fırlatılabilen ve tekrar kullanılabilen İHA ailesini sahaya sürebilme çabasını destekleyecek.

Yayınlanan Bilgi Talebi formunda, “İstihbarat-Gözlem-Keşif / Özel Kuvvetler Direktörlüğü’nü destekleyen Hava Kuvvetleri Malzeme Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Yaşam Döngüsü Yönetim Merkezi; işletme maliyetlerinin azalması ve daha fazla kalıcılık, beka ve menzil ile mevcut ve yeni nesil çok amaçlı insansız uçak sistemleri Ailesi entegrasyonu için yeni bir yetenek geliştirme veri hattının kurulması için bilgi talebi yayınlamaktadır. Bu yeni nesil çok amaçlı insansız uçak sistemleri ailesi, çeşitli ortamlarda istenilen etkilere ulaşabilen, yıpranabilir, harcanabilir, hayatta kalma yeteneği yüksek ve yeniden kullanılabilir özelliklerden oluşmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda söz konusu bilgi talebinde ABD Hava Kuvvetleri, gerekli yetenekler için üç temel odak alanı belirlemektedir:

  • Erken uyarı ve atış kontrolü kalite takibi;
  • Yüksek derecede tartışmalı ve çekişmeli ortamlarda düşman hava operasyonlarının tanımlanmasını sağlamak için hava sahası farkındalığı, tanker uçakları ve havadan erken uyarı kontrol platformları gibi yüksek değerli hava unsurlarını düşman avcı uçaklarından ve diğer kinetik / kinetik olmayan tehditlerden koruma kabiliyeti;
  • Yıpranabilir, harcanabilir, hayatta kalma yeteneği yüksek ve yeniden kullanılabilir olması. (DEFENCETURK)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir