featured

ABD UÇAĞI O ÜLKEDE 9.KEZ YERE ÇAKILIYOR

F/A-18 tipi ABD savaş uçağının Japonya’nın Yamaguchi vilayeti sınırları içerisinde yere çakıldığı bildirildi.
Bir F/A-18 ABD savaş uçağı daha Japonya’da yere çakıldı. Bu uçakla birlikte son 6 ayda yere çakılan ABD yapımı Legacy Hornet tipi savaş uçağı sayısı 9 oldu.
Amerikan uçaklarının düşme oranı yetkilileri alarma geçirdi.Japonya’da son 6 ayda 9. kez Amerikan uçağı yere çakıldı Japonya’da konuşlanmış olan bir F/A-18 tipi Amerikan savaş uçağı, Yamaguchi Valiliği sınırları içerisinde yere çakıldı.Pilotun akıbeti bilinmiyor.Pilot son anda uçaktan kurtulmayı başardı ancak sonrasında akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.
Uçağın değeri en az 29 milyon dolarJ aponya, Iwakuni’de bulunan Deniz Piyadesi Hava İstasyonunda konuşlanmış olan savaş uçağının maaliyetinin 29 ile 60 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.
Her düşen uçağın (Kanada F/A-18’de dahil) düşüş sebeplerinin farklı olduğu gözlemlensede, aynı tip uçakların son zamanlarda bu kadar sık düşmesi yetkilileri alarma geçirdi.
Uçakların düşüş tarihleri :
9 Kasım tarihinde MCAS Miramar’da bulunan 2 Amerikan Deniz Piyadesi ve San Diago’da bulunan F-18 Hornet savaş uçağı…
25 Ekim’de F-18 Hornet tipi savaş uçağı…
29 Ağustos’ta İsviçre Hava Kuvvetlerine ait olan ve kaybolan ABD yapımı F-18 Hornet uçağı…
2 Ağustos ABD savaş uçağı…
27 Temmuz ABD savaş uçağı…
2 Haziran ABD savaş uçağı…
Yetkililer her zaman yaptıkları açıklamayı yineleyerek: “Hava aracı birçok sebepten düşmüş olabilir. Bu sebepler herzaman teknik sebepler olmayabilir.” dedi.Buna rağmen Legacy Hornet tipi uçakların son 6 aydaki düşme ve kaybolma istatikleri gereğinden fazla olduğu gözlemlendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir