featured

ABD İLE VİZE KRİZİ SONRASI İLKER BAŞBUĞ'DAN FLAŞ KARAR!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ankara-Washington hattındaki vize krizini değerlendirirken vizesi olmasına rağmen davet edildiği 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını, ABD’nin kararını protesto ettiğini söyledi.
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Başbuğ, ABD’nin Türk vatandaşlarına yönelik vizeleri askıya almasını ‘orantısız bir tepki’ olarak değerlendirdi ve Washington’un şimdiye kadar böyle bir tepki vermediğini kaydetti.
Başbuğ, “ABD hükümeti aldığı vize kararı ile direk Türk Milletini hedef almıştır. Bu karar kabul edilemez” diye konuştu.
ABD İLE VİZE KRİZİ
ABD’nin Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ grey
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklamasını yapmıştı.
Konuyla ilgili ABD’deki Türk Diplomatik Misyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
“Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti’ni, ABD Hükümeti’nin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır.” Açıklamada, uygulamaya etiket vize, e-Vize Söz ve sınırda bandrol vize uygulamalarının da dahil olduğu kaydedildi.
Daha önce ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir