featured

ABD Havayolları, beklenen kar fırtınası nedeniyle yüzlerce uçuşunu iptal etti

 

Hafta sonu uçuşları, tehlikeli hava koşullarının yaklaşması nedeniyle şimdiden kesintiye uğradı ve şiddetli bir fırtınanın ABD’nin kuzeydoğusunda bazı bölgelere bir metreden fazla kar getirmesi bekleniyor.

Havayolları, müşterilerin ve mürettebat üyelerinin mahsur kalmalarını önlemek için fırtınanın gelişinden önce yüzlerce uçuşu önleyici bir tedbir olarak iptal etti.

CNBC News’in bildirdiğine göre, Ulusal Hava Durumu Servisi bugün Maryland’den Maine’e kadar tüm bölgeler için bir kış fırtınası uyarısı yayınladı. Ayrıca, özellikle New York City ve çevresindeki birçok bölge için kuvvetli kış fırtınası uyarısı ve Boston için Pazar sabahına kadar yürürlükte kalacak bir kar fırtınası uyarısı var.

Havayolları, Cuma günü ve Cumartesi günkü toplam 3.710 uçuşu iptal etti. 28 Ocak Cuma gününün toplam iptal sayısı 2.390 oldu ve New York, Chicago ve Boston havaalanları en çok etkilenenler oldu.
Cumartesi günkü uçuş iptallerine gelince, bu rakamlar aynı havalimanlarında hem giden hem de gelen uçuşlar için 600’lere tırmandı. Boston Logan, Cumartesi programının yüzde 90’ından fazlasını veya toplam 603 uçuşunu kesmek zorunda kaldı. Bu arada, LaGuardia havalimanı Cumartesi programın yaklaşık % 92’si olan 529 uçuşu iptal etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir