featured

ABD, F-35 ve F-22’lerle Karadeniz’e hava bariyeri kuracak

 

ABD, en yakın müttefiklerine bile satmadığı F-22’ler dahil, F-35 gibi en iyi uçaklarını Avrupa’nın doğusuna, Rusya’nın yanı başına konuşlandıracak. Avrupa’daki üslere ek F-35 gönderen ABD, F-22’leri Polonya’nın Lask kentine konuşlandıracak.

ABD F-22 ve F-35 savaş uçakları, Doğu Avrupa semalarında dolaşıyor. ABD Hava Kuvvetleri (USAF), NATO’nun hava kalkanı operasyonlarını desteklemek ve olası Rus tehditlerine karşı caydırıcılığı artırmak için, Avrupa’daki F-35 ve F-22 sayısını artıyor.

ABD’nin, dünyanın en gelişmiş avcı uçağı olarak lanse ettiği ve en yakın müttefiklerine bile satmadığı F-22 Raptorlar, Rusya’nın yanı başına konuşlanıyor.

Ukrayna krizi ile gerilen Rusya-NATO ilişkileri ve Avrupa’daki ortakların endişeleri, ABD’nin gelişmiş savaş uçaklarını Avrupa’ya konuşlandırmasına zemin hazırladı.

26 Temmuz’da, ABD Hava Kuvvetleri’nden altı F-22 Raptor avcı uçağı, Polonya’ya giderken İngiltere’deki RAF Lakenheath’e uğradı.

ABD Hava Kuvvetleri, F-22 Raptorların, Alaska Elmendorf-Richardson Müşterek Hava Üssü’ndeki 90. Avcı Filosu’ndan havalanarak, NATO’nun hava koruma misyonunu desteklemek için Lakenheath’ten Polonya’nın Lask kentine geçeceğini duyurdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir