featured

ABD Donanması’na ait F/A-18 Super Hornet savaş uçağı Akdeniz’e düştü

 

USS Harry S. Truman (CVN 75) uçak gemisinde konuşlu F/A-18 Super Hornet savaş uçağı Akdeniz’e düştü.

ABD Donanması’ndan 6. Filo’nun yaptığı açıklamaya göre, 8 Temmuz 2022 tarihinde Carrier Air Wing (CVW) 1’e atanan 1 adet F/A-18 Super Hornet savaş uçağı, USS Harry S. Truman (CVN 75) uçak gemisinde konuşluyken Akdeniz’deki beklenmedik ağır hava koşulları nedeniyle denize düştü.

F/A-18 Super Hornet savaş uçağının geminin güvertesinden düştüğü sırada içinde pilotun bulunup bulunmadığı ve uçağın Akdeniz’de gerçekleştirilecek kurtarma faaliyetlerine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Kaza esnasında uçak gemisinin yerleşik prosedürlere uygun bir şekilde denizde ikmal yaptığı ve kaza sonrası ikmalin güvenli bir şekilde sonlandırıldığı bildirildi.

Bu kazada gemide görev yapan bir personelin hafif şekilde yaralandığı ve durumunun stabil olduğu açılanırken tamamen iyileşmesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada “USS Harry S. Truman uçak gemisi ve gemide konuşlu uçaklar tam kapasiteleriyle görevlerine devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. Henüz kazanın ayrıntıları ve nedeni bilinmezken araştırmalar devam etmekte.

USS Harry S. Truman uçak gemisi görev grubu, Ukrayna sınırı boyunca Rus birliklerinin ve askeri teçhizatının birikmesiyle ilgili endişelerin artması üzerine Aralık ayında Akdeniz’e konuşlandırılmıştı. Bu bağlamda kaza meydana geldiğinde USS Harry S. Truman uçak gemisinin Akdeniz’de nerede olduğu bilinmemektedir.

Ancak USNI News’in haberine göre 7 Temmuz tarihinde geminin İyon Denizi’nde seyir halinde olduğu aktarılmaktadır. Görev grubunda CVW 1’e ek olarak USS San Jacinto ve Destroyer Squadron 28 kruvazörü de yer almaktadır. Truman’ın en az Ağustos ayına kadar Akdeniz’de kalması beklenmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir