featured

AB heyeti vize serbestisi için bu ay Türkiye'ye geliyor

AB Bakanı Çelik, vize serbestisi konusunda bir AB heyetinin bu ay Türkiye’ye geleceğini, AB’nin görüşlerini ileteceğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, TBMM Dışişleri Komisyonu’nda konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, Bulgaristan’nın Varna kentinde düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi öncesi Avusturya Başbakanı Kurz’un, Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin sonlandırılması yönündeki sözlerine ilişkin, Kurz’un aşırı sağ bir partiden gelmemesine karşın ırkçılardan daha ırkçı bir yaklaşım sergilediğinin altını çizdi. Çelik, Kurz’un ifadelerinin, ilişkilerin normalleştirilmesine dönük süreci sadece jenerik olarak kullandığını ve böyle bir niyetlerinin olmadığını gösterdiğini belirtti.

“DÜŞMANCA BİR YAKLAŞIM”

Bakan Çelik, Kurz’un ifadelerine ilişkin, “Türkiye ile AB ilişkilerini sona erdirelim ama diğer alanlardaki ilişkileri geliştirelim şeklindeki bir cümle Avrupa’da üretilmiş en büyük yalandır” ifadesini kullandı.

Çelik, “Avusturya’nın tutumu Türkiye’ye karşı muhalif bir tutum olmaktan çıkmış, düşmanca bir yaklaşıma dönüşmüştür” dedi.

TÜRKİYE’YE GELİYORLAR

AB Bakanı Çelik, vize serbestisi konusunu Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüştüğünü belirterek, “Onlar bizim verdiğimiz (vize serbestisine ilişkin) kağıtla ilgili teknik bir heyeti bu ay içinde Türkiye’ye gönderecekler, kendi görüşlerini bize ” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir