featured

A320 uçağına alçalmada yıldırım çarptı. Pilot’un kararı yolcuları çileden çıkardı

Brüksel Havayollarının OO-SNE tescil isimli Airbus A320-200 uçağı, Brüksel’den SN-3781 sefer sayılı uçuşunu, 155 kişiyle İspanya Tenerife’ye gerçekleştiriyordu. Uçak Tenerife’ye iniş için alçalırken  yıldırım çarptı. Mürettebat alçalmayı FL100’de durdurdu ve yaklaşık 30 dakika sonra başka bir olay olmadan iniş yaptığı Las Palmas’a yönlenmeye karar verdi.

Las Palmas’ta, yıldırımın vurduğu yerde küçük bir delik tespit edildi. Airbus, uçağın bu durumda yolculu olarak sadece bir uçuş yapmasına izin verdi. Havayolu bu bir seferlik uçuş iznini uçağın yolcularla birlikte Brüksel’e dönmesi için kullanmaya karar verdi.

Bu karar, varış yerlerine sadece 15 dakika uzaklıkta oldukları, şimdi 4,5 saatlik bir uçuşla geldikleri Brüksel’e dönmeleri ve ertesi gün tekrar 4,5 saatlik bir uçuşla Tenerife’ye uçmaları gerektiğine itiraz eden yolcularla tartışmalara yol açtı.

Bu tartışmalar sona erdiğinde uçuş ekibinin görev saati sona erdi ve herkes uçaktan inmek zorunda kaldı. Brüksel Havayolunun Las Palmas’a seferi olmadığından, yolcuların otele yerleştirilmeleri ve Tenerife’ye uçurulmaları organize edilemedi, yolcular kendi başlarına kaldı.

Uçak yaklaşık 17 saat Las Palmas’ta yerde kaldı, ardından Brüksel’e uçtu. Uçak, Brüksel’e inişinden yaklaşık 33 saat sonra hala Brüksel’de yerde.

©AirlineHaber

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir