featured

Tarım ve Orman Bakanlığı: 20 uçak, 55 helikopter ve 8 İHA’lı dev hava filosu için ihaleye çıkıldı

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Ege ve Akdeniz’de 139 bin 500 hektar ormanlık alanı yok eden teröristlerce çıkarılan yangınların benzerlerine etkin müdahale için söndürme filosunu güçlendiriyor. 20 uçak, 55 helikopter ve 8 İHA’lı dev hava filosu için ihaleye çıkıldı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, “1359 arazöz, 692 iş makinesi ve 2 bin 270 ilk müdahale aracıyla önemli kara gücüne sahibiz. Ormanlardaki söndürme havuzu sayımızı da 4 bin 300’e çıkardık” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarına karşı filosunu güçlendiriyor.

Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Dünya Ormancılık Haftası dolayısıyla Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin orman varlığından, yanan bölgelerin ağaçlandırılmasına kadar bir dizi konuda bilgiler veren Karaca, özetle şunları kaydetti:

10 YILDA 6 MİLYAR FİDAN

Türkiye’nin yüzölçümünün 3’te 1’i ormanlardan oluşuyor. Bugün itibariyle ülkemizdeki toplam ormanlık alan 23,1 milyon hektar. Ormanlık alan oranı ise yüzde 29,4. Ormanlık alanların azaldığına ilişkin iddialar kesinlikle doğru değil.

Orman büyüklüğümüz 20 yıl öncesine göre 2,3 milyon hektar arttı. 2012’den bu yana 5 milyar 900 milyon fidan dikimi yaptık. Bu sayıyı 2023’e kadar 7 milyara yükseltip, orman varlığını dünya ortalamasına, yüzde 30’a çıkaracağız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Yangın filomuzun tamamına yakını rus ve ukrayna menşeili olunca savaş dolayısıyle ne olacak muamma inşallah kendi filomuzu bir an önce kurarız.

    Cevapla