featured

Jeff Bezos’un Blue Origin görevinde önemli test uçuşu

Blue Origin uzay çalışmalarına devam ediyor. Yeni yapılan bir test uçuşu da başarıyla sonuçlandı.

Jeff Bezos’un Blue Origin, gelecekteki insanlı görevlere hazırlık için NS-15’i piyasaya sürdü. NS-15 herhangi bir yolcuyu içermezken, dört Blue Origin yöneticisinden oluşan bir ekip, bir dizi başlatma öncesi ve sonrası prosedürleri üstlendi.

İNSANLI UÇUŞLAR DA HEDEFTE VAR

Jeff Bezos’un Blue Origin , havacılık şirketinin New Shepard roketinin on beşinci başarılı yörünge altı test uçuşunu gerçekleştirdi. Yeni Shepard, turistleri, araştırıcıları ve yükleri uzaya taşımak için tasarlanmış, panoramik manzaralar ve mikro yerçekiminde kısa bir deneyim sunan ve yeniden kullanılabilir bir roket olarak biliniyor.

Şirket ilk insan yolcularını uzaya göndermeye çalışırken, pek çok aşamadan geçen testleri de gerçekleştiriyor. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda ikinci test uçuşunun başarıyla gerçekleştiği duyuruldu.

Bezos, Blue Origin’i 2000 yılında kurdu ve firmayı son yıllarda Amazon hisselerinin satışı yoluyla finanse etti. Firma, Elon Musk’un SpaceX ve Richard Branson’un Virgin Galactic’ine doğrudan bir rakip olarak kabul ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir