featured

Beyaz Rusya’nın Bayrak Taşıyıcısı Belavia’ya Zor Durumda

Beyaz Rusya’nın bayrak taşıyıcısı Belavia havayolları, istikrarsız bir durumda. Başta Ukrayna olmak üzere halihazırda uygulanan çeşitli uçuş yasaklarıyla birlikte, yakında çıkacak olan AB çapında bir yasakla uğraşmak zorunda.

Tüm yasaklar uygulandığında, yaklaşık 25 rota sona erecek. Bu, 2015 ile 2019 arasında boyutu neredeyse iki katına çıkan yedi uçak tipi uçak uçuran havayoluna ağır bir darbe olarak gelecek.

AB, Belarus havayollarının herhangi bir AB havalimanına inişini yasaklama sürecini başlattı. Litvanya, Fransa, Ukrayna ve İngiltere gibi belirli AB ülkeleri ve AB dışı ülkeler uçuşları hızla yasakladı . Ve bugün 26 Mayıs, İsveç de bu listeye katıldı.

Belavia için en önemli yasağın 26 Mayıs’tan 31 Ağustos’a kadar sürecek olan Ukrayna’dan geldiğini belirtti. Bu, normal zamanlarda Rusya ile ileriye dönük bağlantılar için hayati önem taşıyan Minsk’ten Ukrayna rotalarının beşini de etkiliyor.

Belavia, havayolu tarafından OAG’ye sağlanan analiz verilerine dayanarak, aşağıda ve yukarıdaki haritada gösterildiği gibi Minsk’ten AB, İngiltere ve Ukrayna’ya 25 rota planlamıştı. Yaklaşık 119 kalkış yapılacaktı. Şimdi, 51 kalkışla 16 rota rezerve edilebilir, bu da beklenenden % 57 daha az. Açıktır ki, AB yasağı uygulandığında bu sıfıra düşecektir.

Belavia, küçük ve niş bir havayolu için önemli bir gelişme olan 2015 (2,19 milyon koltuk) ve 2019 (4,18 milyon) arasında neredeyse iki katına çıktı.

Belavia filosundaki bölgesel jetler, filonun yarısını oluşturuyor ve çok önemli bir rol oynuyor. Bu yıl 48 rota planlandı ve aynı zamanda Dubai’ye giden 2.424 millik sektörde de kullanıldı. Bu, beş saat 40 dakikalık uçuş, taşıyıcının en uzun rotasıdır. Ukrayna Belavia’ya üst geçiş yasağı da koyarsa Minsk’ten Dubai’ye hangi rota üzerinden uçacağı merak konusu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir