featured

İLKER AYCI'YA AÇIK MEKTUP

İLKER AYCI YA AÇIK MEKTUP
Sayın İlker Aycı,
Hatırlarsanız Geçtiğimiz Genel Kurul Toplantısında hissedarlardan Sayın Sefa İnan, Şirkette 2006 dan beri yapılan Yönetici Mali Mesuliyet Sigortasını gündeme getirmişti. Kanaatime göre, Sefa bey, toplantıda özellikle teknisyenlerin hakkı olan 5.000 TL prime odaklandığı için sorduğu birçok sorudan biri olan bu soruya tatmin edici bir cevap alamamış olmakla birlikte, konu üzerinde fazla ısrarcı olmamıştı. Bunun üzerine ben söz alarak, şirketin bir sürü batak parası olmasına rağmen bu sigortaya neden rücu etmiyorsunuz? Madem rücu etmeyecektiniz, neden 10 yıldır sigorta ödüyorsunuz? Şirket zararlarını bu yönüyle incelediniz mi? diye sormuştum.
Coşkun Bey bu soruma verdiği cevapta, lafı eveleyip geveleyip; ”Bu sigorta sayesinde, karar verirken yönetici olarak, kendimizi daha rahat hissediyoruz bu yüzden sigorta yaptık.’‘şeklinde lakayd bir cevap vermişti.
Oturumun sonunda siz beni Müfettişlik yapmakla itham etmiştiniz ve ben makamınıza olan saygımdan dolayı konuyu daha fazla uzatmamıştım. Şimdi sizi bilgilendirmek ve uyarmak benim görevim olduğu için size bu mesajı yazıyorum.
Genel Müdür Mali Yardımcınız Coşkun Kılıç, 2006 da THY ye gelir gelmez yaptığı ilk işlerden biri milyonlarca dolarlık zarar tespiti yapılan Finansman Teftiş Raporunu örtbas etmek, diğeri de bu mali mesuliyet sigortasının yapılmasını sağlamak olmuştur.
Nitekim bu sigortayı yaptırdıktan sonra, kendisini çoook! rahat hissederek, görevini adeta ihmal etmiş; Yurtdışı ofislerdeki batak paraları takip etmemiştir.Özellikle,Fetöcü örgütlenmenin yaygın olduğu Afrika ofisleri (Örnek:Kenya Nairobi ofisinde Fetöcü acentaya kaptırılan 600.000 USD. Parayı batıran müdür Mevlüt Kayar, önce Şikago Müdürü, sonra da Satış Başkan Yardımcısı yapıldı. 17-25 olayından sonre Fetö temizliğinde, şirketten atıldı, Keza Sudan’daki SUDETÜRK acentası da aynı şekilde.) başta olmak üzere, satış ofislerinin gelir ve giderlerinin takip ve kontrolünü zaafiyete uğratmıştır.
Kendisi meslekten müfettiş olduğu için mevcut Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin dejenere edilmesi görevi de bu arkadaşa verilmiş olup, bu görevini de başarıyla yerine getirmiştir. Daha sonra Teftiş Kuruluna Başkan olarak atanan Orhan İKİZ döneminde de THY Teftiş Kurulu adeta iptal edilmiştir.
Beni yazdığım ve soruşturma talep ettiğim Amsterdam Raporu nedeniyle Teftiş Kurulundan uzaklaştıran ORHAN İKİZ, görev yaptığı süre zarfında yolsuzlukları soruşturan değil, örtbas eden bir kurul oluşturmuştur. Tecrübeli müfettişleri işten atarak ya da başka ünitelere uzman olarak atayarak, kendisi gibi Müfettişlik eğitim ve formasyonuna sahip olmayan bir sürü torpilliyi sınavsız müfettiş yapmıştır.Turist rehberini bile!
THY Yönetimine buradan sesleniyorum. Bu Coşkun KILIÇ , Orhan İKİZ ve benzerlerini, işten atmak için elinizde onlarca sebep var. Lütfen bunlara hiç bir ödeme yapılmasın. Önce, şirkete verdikleri zararlar tespit edilsin, hesaplansın ve alacaklarından mahsup edilsin. Benzer durumda olanlara, yani haklarında ağır şüphe ve somut kanıt olanlara da aynı yöntem uygulansın.
2003 yılında şirkete yıllarını vermiş emektar personel hem işten kovulmuş ve hem de sudan sebeplerle, tazminatlarına aylarca el konulmuştu.Yıllarca mahkemelerde süründürüldüler. Şimdi on katı yüzkatı şüphe var, şüphenin de ötesinde tespit edilip bir kenarda bekletilen dosyalar var, ama takip yok, hesap sorma yok.
Ayrıca, bu kişilerle sakın ikale sözleşmesi yapılmasın.Çünkü sonradan ortaya çıkacak zararları rücu etme imkanı ortadan kalkacaktır.
Saygılarımla..
Bilal YILDIZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

48 Yorum

  1. 8 sene önce

    bu batak paralar toparlanabilse herhalde zararın büyük kısmı kapanmış olurdu.Sorumlulardan mutlaka hukuk yoluyla hesap sorulmalıdır.Çünkü THY kimsenin babasının şirketi değildir.
    Ama birçok yönetici sorumluluğunu yerine getirmiyor.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Adamı fetöcüler işten attı. Onu işten atanlardan bazıları 17-25 den sonra fetöcü oldukları için THY den uzaklaştırıldılar. Umarım diğerleri de bu temizlikde defolup giderler.

    Cevapla
  3. adam hepsini mahkemeye verdi sanırım davalar hala yargı aşamasında ve mahkemeye verseydi,suç duyurusunda bulunsaydı vs diyenler, thy yönetimi özellikle de hamdi döneminde ve temel efendinin de bilgisi dahilinde hakim,savcı,emniyet müdürü vs çocuklarını işe neden aldılar sizce? bu ülkenin ve bu şirketin bu hale gelmesinin en büyük sebebi iktidardır gerisi boştur!

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    İlker havadan paraşütle indi , dokunmayın havasını atsın. sene sonunda şirketi batırınca nasılsa hesap da vermez Cumhur babası gibi

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    Burada sahte nicklerle edepsizlik yapanlar! Balzac sizi tarif etmiş. Önce okuyun, sonra da kendi kendinize sorun, Ben bu atmosferin havasını neden kirletiyorum? diye.
    “İnsan, göre göre kötülüklere alışır, yapılanları boş verir. Önce yapılan kötülükleri onaylamaya başlar, Hiç durmadan utanç verici ve sonu gelmeyen uzlaşmalarla lekelenen ruh; zamanla pörsür, asil düşüncelerin zembereği paslanır, bayağılığın zıvanaları yıpranır ve kendi kendine dönüp durur. Karakterler gevşer, yetenekler yozlaşır…”

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    BENİ UNUTMAYIN! BENİ DE İNCELEYİN!

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Şu yorumlara bakarmısınız? Adam fetöcüleri, yolsuzluk yapanları, örtbas edenleri başkana şikayet etmiş. Bu gizli fetöcüler de utanmadan sıkılmadan saldırıya geçmişler. Yazıklar olsun.

    Cevapla
  8. 8 sene önce

    Sn Ayci daha nice ornekleri var Orhan Ikiz in feto orgutu ve uyelerini korumaya yonelik. Fetö cü thy persoenline acilan sorusturmalari karartmaya yonelik ayarlanmis mufettislerle ilgili Muduru gorevden alma/downgrade iletehdit ettirmistir. Sorusturma dosyalarinda ozet rapordaki müeyyide (is akdi feshi varsa) sayfasini Temel kotil in onayindan sonra degistirip akabinde Pazarlama satis genel mudur yardimciligi ve diger birimlere gondermesi ve bunlara dahil niceleri. Ltf son personel sorusturmalarini kontrol edin altinda ne pislikler var gorun. Suanda Orhan beyi kollayana ve odene ucretten dolayi hakkimi helal etmiyorum ltf bunu arastiriniz.

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    milyon dolarlık zarar tespiti haa.yesinler seni.teftişte kalman, elazığa md olman şikayetini engellemiş heraalde. iyi ama 10 senedirli niye gidip şikayet etmedin , adliyeler orada?

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Arkadaşım adam sizin gibi sahte nickle yazmıyor. Vatanını miletini ve THY yi düşünmüş, rapor yazmış, şkayet etmiş, dava açmış.Yönetim Kurulu Başkanına mektup yazmış, bilgi vermiş, ikaz etmiş, dikkat çekmiş. Siz kalkmışsınız neden savcıya gitmedin diye abuk subuk cevap yazıyorsunuz. Onu da bir zahmet siz yapın. İnlerinizden çıkabilirseniz tabii. Ama sakın sizinkilere gitmeyin deşifre olursunuz sonra.

      Cevapla
  10. 8 sene önce

    Sudatürk’ü Başmüf L.E.’den mi aldın???adamın başını yakacan düşüncesiz herif

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Inspector musun? Bu detayı bildiğine göre THY teftiş kurulundaki köstebek fetöcülerden biri olabilirsin? Korkunun ecele faydası yok. Yakında bulurlar seni.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      Döt korkusunun ecele faydası yok! Düşün düşün moktur işin!

      Cevapla
  11. 8 sene önce

    BİLAAAAL, zamana uyup saldırdığın Fetöcülerle al takke ver külah muabbetinide biliriz biz senin.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Bilal beye yapılan bu haşin! saldırılara bakılırsa, ya ondan nefret eden çok adam varmış şirkette, ya da şirketteki fetöcüler henüz tam olarak temizlenmemiş!

      Cevapla
      • 8 sene önce

        İşini yapan bir müfettişten kim nefret eder? Tabii ki hırsızlar, haramzaeler, makam işgalcileri, yolsuzluk yapanlar, torpilli veletler, aile terbiyesi almamışlar. Buradaki nefret dolu dili ve alçak iftiraları böyle okumak lazım.

        Cevapla
  12. 8 sene önce

    Adam açıkça itiraf ediyor, teftiş kurulunu dejenere eden Çoşkun ile kendisini teftişten atan Orhan’a takmış. İntikam peşinde. söylediklerini yüzde 80 tenzilatlı dinleyin.

    Cevapla
  13. 8 sene önce

    Bu adam da müfettiş olacak. adama bütün hakların peşin ödenecek diye bildirim yapılmış, adama bak (ödemeyin) diyor.Senin tırışka raporuna bakarakmı ödemeyecek.Varsa alacağın ver mahkemeye al.paraya el koyma da nerden çıktı?Sen böyle müfettişlik yaptın demekki.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      neden heyecanlandın merak ettim. Parana el koyarlar diye mi korktun? Yoksa senin hakkında rapor mu var? Korkunun ecele faydası yok! öpe öpe mahsup ederler.

      Cevapla
  14. 8 sene önce

    Pişkin, şerefsiz, ahlaksız, namussuz, düzenbaz, yalamalar dün gözlerin,i yaladıklarını bugün yerin dibine sokarlar.Karekter meselesi.

    Cevapla
  15. 8 sene önce

    Bilo, yine çıktın mı piyasaya? Şimdi de Fetö düşmanı kimli,ğine mi büründün?Bukalemun gibi herifsin vallahi pes doğrusu.

    Cevapla
  16. 8 sene önce

    THY nin gelmiş geçmiş en başarılı! Genel Müdürü , SN: YUSUF BOLAYIRLI’dır.

    Cevapla
  17. Bu fetöculer yasattiklarini nasil yasiyorlar. Ilahi adalet. Simdi hic haksizlik var, insan haklari vs demeyin cunku sizin lugatinizda bu kelimer yoktu.

    Cevapla
  18. 8 sene önce

    Hamdi zekeriya iliskisine de bakmak lazim. Hamdi, coşkunu hangi istiraklere atadi kimlerle. Buralardan ne gelir elde ettiler. Hepsi incelenmeli

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Bu Coşkun yaklaşık 10 sene CFO luk yaptı. Ayrıca 2-3 yan şirketten de huzur hakkı alıyordu. THY den ayda 60-70 bin lira götürüyordu. Makam arabası, özel şöför. Yediği önünde yemediği ardında. Maliyedeki fetöcü arkadaşlarını da uçuşlarda upgrade ettiriyordu.

      Cevapla
      • 8 sene önce

        Senin Candan abin ne yapıyordu o sırada Bilal. Onu oraya getiren abin değil mi? Şimdi cevap yazarsın -Candan benim abim değil- diye di mi? Senin ne malolduğunu herkes biliyor

        Cevapla
        • 8 sene önce

          Finansman raporu Candan hakkındaydı Düztaban aslan parçası. Sanırım bu cevabın sana yetmesi lazım!

          Cevapla
        • 8 sene önce

          Adam bütün üst yönetimi mahkemeye verdi. candan, hamdi temel, orhanlar ve 5 kişi daha mobingden yargılanıyorlar. Sen neden bahsediyorsun düztaban?

          Cevapla
    • 8 sene önce

      hamdi ile zekeriya kankaydılar. Hamdinin Yargıtayda bir sürü fetöcü hakim adamı vardı. Onların müdahele ettiği dosyalara da bakmak lazım.

      Cevapla
  19. 8 sene önce

    Finansman raporu yanılmıyorsam, Rengin Akıllıoğlu hakkındaydı. Bu Coşkun neden örtbas etti acaba?

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Aferim la, iyi hatırlıyon…..Bi de sorsana bu bilaloğlan niye savcılığa gidip şikayetçi olmamış. Lafa gelince namus , şeref falan filan.Hepsi palavra. Gitsene savcıya anlatsana, kaç senedir niye durdun ?Yeter milleti kandırdığın.

      Cevapla
      • 8 sene önce

        Arkadaşı şirketten beri tanırım. Şirketteyken de haksız yere atıldıktan sonra da her türlü şikayetini yaptı. Hatta siz köstebek gibi saklanırken o fetöcülere dava bile açtı? Neden rahatsız oldun? Yoksa sen gizli Fetöcü müsün?

        Cevapla
  20. 8 sene önce

    Bilal Bey Başmüfettiştir. Haksızlık etmeyelim lütfen. Nasıl bir başmüfettiş olduğunu Başbakanlık Teftiş Kurulu üstadlarına sorun. Bu müfettiş düşmanlarına değil.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Bilal’in nasıl müfettiş olduğunu değil de nasıl adam olmadığını millete sorun söylesinler.Az canını yakmadı insanların, vicdan, kitap, iman yoktur. Kendi çıkarı için yapmayacağı şey yoktur.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      Ayni fikirdeyim. Tam istedikleri gibi bir teftiş kurulu ürettiler

      Cevapla
  21. 8 sene önce

    Suriye-Şam Müdürlüğü?

    Cevapla
  22. 8 sene önce

    Artık susma zamanı değil, çıkın konuşun. Şu Nijerya-Lagos daki konuları da anlatın. Müdürlük ve acenta personelinin yıllarca aynı cemaat evinde nasıl kaldıklarını mesala.

    Cevapla
  23. 8 sene önce

    Denkleme bakar mısınız? Fetöcü Yönetim-Fetöcü Müdür-Fetöcü Acenta: Paralar pırrr uçuvermiş.

    Cevapla
  24. 8 sene önce

    Bir nevi suc duyurusu olmus kesinlikle incelenmeli

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Arkadaşım incelensin demişsin ama, kim inceleyecek?
      Teftişteki hiçbir işten anlamayan çocuklar mı?

      Cevapla
    • 8 sene önce

      Bir nevi suç duyurusu olmaz pelvan. Suç duyurusu adam gibi gidip savcıya yapılır.Haaa gözünden korkan arkadaş 5-6 senedir üstüne yatmış. niye gitmemiş savcıya,açıklasın bakalım

      Cevapla
      • 8 sene önce

        Sen o zaman fetöcü bir savcıya ihbar et o da hesap sorsun Bilal Beye. Neden bizim arkadaşların hırsızlıklarını, yolsuzluklarını yazdın diye. Yalnız bunun için gizlendiğiniz yerden çıkmanız lazım.

        Cevapla
      • 8 sene önce

        Fetöcü savcılar tutuklanınca, mübaşir devreye girmiş! Mübaşir diyip geçmeyin! çok zeki bu mübaşir! Akıl yürütüyor! 5-6 senedir nerdeydin diye hesap soruyor! Ne de olsa Analitik mübaşir. Çocuğum sen kapının önünde harcanıyorsun. İçeri gel, kendini tanıt da millet sende ne göz varmış görsün, takdir etsin.

        Cevapla
    • 8 sene önce

      Müfettiş eskisinden yeni bir kavram AĞIR ŞÜPHE. HAFİFİ nasıl oluyor bunun Sefil bilo?

      Cevapla
      • 8 sene önce

        mail adresini buraya yazarsan, seni bilgilendiririm.
        Yalnız edepli bir üslup kullanman gerekiyor. Sahte nick kullanarak hakaret etmeyi tercih eden biriysen eğer, tedavi olmanı öneririm.

        Cevapla
  25. Peki bütün bunlar olurken Genel Müdür kimdi?

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Sahiden ! Kimdi? THY nin gelmiş geçmiş en başarılı! Genel Müdürü Temel Kotil mi?

      Cevapla
      • Bu Genel Müdür 12 yıldız o koltukta oturuyor ve İlker Bey fetöcü temizliği yaptığını zannediyor? Sevsinler sizin temizliğinizi. Soruyorum sizlere bunları oraya kim yerleştirdi? Yolsuzlukları kim örtbas etti. Yolsuzluk yapanları kim korudu? Kim terfi ettirdi?

        Cevapla