Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bugün bir oturum daha gerçekleştiriliyor. Taraflar, THY Genel Müdürlük binasında bir araya gelerek sözleşme şartlarını detaylı şekilde ele aldı.
Edinilen bilgilere göre bu hafta görüşmelerin yoğunlaşması ve yüksek olasılıkla sözleşmede sonuca ulaşılması bekleniyor. Özellikle sosyal haklar, şeflik ve amirlik tazminatları gibi başlıklarda çalışanlar lehine önemli düzenlemelerin gündemde olduğu ifade ediliyor.
Ücret artışında enflasyon referansı
Ücret artışı tarafında ise enflasyon oranına yakın bir artış modelinin şekillendiği belirtiliyor. Nihai zam oranının, tarafların yapacağı son değerlendirmeler ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde netleşmesi bekleniyor.
Söz konusu TİS süreci, binlerce THY çalışanını doğrudan ilgilendirirken, havacılık sektöründeki ücret ve sosyal hak dengesi açısından da yakından takip ediliyor.









