Somali’nin Mogadişu kentinden Puntland’ın Galkayo kentine 55 kişiyle uçuş gerçekleştirecek StarSky şirketine ait 6O-YAS tescilli Fokker 50 tipi uçak (eski adıyla F-27), Mogadişu’dan kalkış yaptıktan sonra teknik bir sorunla karşılaştı ve Mogadişu’ya geri dönmeye karar verdi.
İnişten sonra mürettebat uçağın kontrolünü kaybetti, uçağı pistten çıktı, bir uçurumdan aşağı yuvarlandı ve sahilde durdu. Herhangi bir yaralanma bildirilmedi, ancak uçak ciddi hasar gördü.
Somali Sivil Havacılık Otoritesi (CAA), uçağın teknik bir arıza nedeniyle acil iniş için geri döndüğünü, iniş sırasında mürettebatın uçağın kontrolünü kaybettiğini, uçağın bir uçurumdan aşağı yuvarlanarak deniz seviyesinde durduğunu bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.






