featured

56 yıl önce düşen uçak, kuraklık yüzünden suyu azalan gölde bulundu

Kaliforniya’da 1 Ocak 1965’te düşen bir uçak, kuraklık nedeniyle su seviyesi yüzde 38’e gerileyen Folsom Gölü’nde bulundu. Uçaktaki üç kişinin cesedi yıllarca aranmış ama bulunamamıştı…

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 1965 yılında düşen bir uçağın enkazı, kuraklık yüzünden kuruyan bir gölde bulundu. Uçağın enkazı, bir su altı araştırma şirketinin incelemeleri sırasında tek parça olarak görüntülendi.

Piper Comanche 250 modeli küçük uçak, 1 Ocak 1965 tarihinde düşmüş, pilot dahil dört kişi ölmüştü. Sadece pilotun cesedine ulaşılırken, aramaların 2014 yılına kadar sürmesine rağmen diğer yolcular hiçbir zaman bulunamamıştı.

Kazadan 56 yıl sonra, uçağın enkazının kuraklık nedeniyle kapasitesi yüzde 38’e gerileyen Folsom Gölü’nde bulunduğu düşünülüyor. Sacramento kentinin yakınlarındaki gölde ekipman testi yapan Seafloor Systems adlı su altı araştırma şirketi, geçtiğimiz hafta enkazın gölün en derin noktasında şans eseri bulunduğunu açıkladı.

Şirket çalışanı Tyler Atkinson, göldeki çalışmaları sırasında deniz radarıyla “Normal olmayan bir şey gördüğünü”, ayrıntılı incelemelerde bunun bir uçak olduğunun fark edildiğini söyledi. Atkinson, göldeki su seviyesinin kuraklık nedeniyle rekor seviyelerde düşmesi sonucunda uçağın net fotoğraflarını çekebildiklerini anlattı.

Yerel basın, uçağın çıkarılması için soruşturma açılması gerektiğini yazdı.

Kaliforniya, son yılların en ciddi kuraklık krizlerinden biriyle boğuşuyor. Eyalet Valisi Gavin Newsom geçtiğimiz hafta eyaletteki 58 ilçenin 41’inde acil durum ilan etmişti. Su seviyesinin yüzde 38’e düştüğü Folsom Gölü’nü çevreleyen üç ilçe de acil durum ilan edilen yerler arasında.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir