featured

53 köpeğin karıştığı uçak kazasında üç kişi yaralandı

Ameriflight Cargo Havayolları N247DH tescil isimli Swearingen SA-227 Expediter tipi uçak, New Orleans Lakefront’dan Waukesha’a AMF-7141 sefer saylı uçuşunu 3 mürettebat ve 53 köpekle gerçekleştiriyordu. Ameriflight, merkezi Dallas’da olan bir kargo havayolu şirketidir.

Uçak, Waukesha’nın 10 numaralı pistine iniş izni almış ve ILS yaklaşımındaydı. Waukesha’nın 10 numaralı pistinin başından yaklaşık 2,75 mil önce iniş yaptı. Üç yolcu hafif yaralandı. Uçaktaki 53 köpek yaralanma için kontrol ediliyor. Uçak önemli hasar aldı. Swearingen SA-227 Expediter, 2 turboprobe motorlu, alttan kanatlı, ABD Fairchield üretimi bir uçaktır.

Yerel Şerif Ofisi, inişin ardından yaklaşık 300 galon yakıt döküldüğünü bildirdi. Uçağın golf sahasına gövdesi üzerine indiğini ve birkaç ağacın yanından geçerken kanatların uçaktan koptuğunu, yakıt sızıntı ve yangın tehlikesi olduğu bildirildi.

Waukesha İnsan ve Hayvan Koruma Derneği, köpeklerin taşınmasının planlı olduğunu, köpeklerin bakımlarının yapılarak sahiplenilmeye hazır hale getirileceğini belirtti. Şu an itibariyle yaralanmayan köpeklerin sağlık yönünden değerlendirilmesi için veterinerler tarafından bir ekip oluşturuldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir