featured

4 YIL SONRA İLK MÜZAKERE SONUCU, İRAN İLE MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

SHGM, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı 27 Ocak 2018 tarihli duyuruyla, İstanbul’da yapılan bir görüşme ile, İran ile yolcu uçuşlarını yüzde 40 artıracak bir anlaşmaya varıldığını ve mutabakat zaptının imzalandığını duyurdu.
Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

“Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ülke turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir ikili havacılık anlaşmasını hayata geçirdi.
4 yıl aradan sonra Türkiye ve İran arasında gerçekleştirilen sivil havacılık müzakereleri sonucunda tarifeli yolcu seferlerinin yüzde kırk (%40) oranında artırılmasına olanak tanıyan Mutabakat Zaptı İstanbul’da imzalandı.
24 Ocak 2018 tarihinde SHGM Genel Müdür Vekili Sayın Bahri KESİCİ ve İran Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Morteza DEHGHAN tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre; Türkiye’den İran’a yapılan haftalık tarifeli yolcu uçuşları 30 frekans artırılarak 70’ten 100’e çıkarıldı. Uçuşlarda yaşanan büyük artışla beraber Türk taşıyıcılarının tarifeli sefer düzenleyeceği noktalara Ahvaz, İsfahan ve sonradan belirlenecek bir (1) nokta eklenerek tarifeli sefer noktaları 6’dan 9’a yükseltilmiştir.
Yerli havayolu işletmelerinin temsilcilerinin katıldığı heyetler arası toplantıda, sivil havacılık alanında işbirliği yapılması düşünülen konularda da istişareler gerçekleşmiştir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. O kadar görüşme yapıyorsunuz,
    Ayt e direkt inisi de halletseydiniz ya,, boşuna ara bacak yapılıyor.

    Cevapla