featured

3.havalimanı arsa fiyatlarını arttırdı 4 milyon insan göç edecek

 En büyük yatırımlarından biri olan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi bulunacak 3.Havalimanı yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.
Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına inşa edilen proje, arsa fiyatlarını şimdiden yüzde 275 oranında artırdı. Proje henüz konuşulmaya başlamadan önce bölgede metrekaresi 80 liradan alıcı bulan arsa fiyatları, bugün 250-300 liraya kadar çıkıyor.
 
metro_9569
Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın, Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 hektar alanlık Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına yapılacak havaalanına yatırımcıların ilgisi yüksek. Son 2 yılda özellikle Arnavutköy ve Çatalca ilçelerine olan ilgi ve bu ilgiye bağlı artan fiyatları değerlendiren Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, yeni havalimanı çalışmaları sürerken, bir yandan da raylı sistem bağlantı projesinde gerekli adımların atılmaya başlandığını söyledi. Erol, “13 istasyondan oluşan metro hattı olacak. Böylelikle kent merkezi ile 3. havalimanı arasında ulaşım 30 dakika gibi kısa bir süreye inecek” dedi.

ARSA FİYATLARI ARTIYOR

Toplu ulaşım ağının gelişmesiyle birlikte bölgedeki fiyatların da artacağının altını çizen Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “3. havalimanı projesi konuşulmaya başlanmadan önce bölgede metrekaresi 80 liradan alıcı bulan arsa fiyatları, bugün 250-300 liraya kadar çıkıyor. Şuan için ilgili bölgelerde yatırımcılar konuttan çok arsalarla ilgileniyor. Arnavutköy’de Tayakadın, Yeniköy, Durusu Gölü ve Karaburun mevkilerinde yüzde 30 ila 50 oranında artış söz konusu. Çatalca da değerlenen ilçelerden. Geçtiğimiz Ekim ayında metrekare fiyatları 1.500 TL civarında seyrederken şuan 2 bin TL’ye kadar yükseldi. Bu yükselişlerin devamı da muhtemel. Talep artacak ve İstanbul genişlemeye devam edecek.”
Konut satışları mayıs ayında yıllık yüzde 6.4 artmasına karşın, yabancılara satış azaldı. Yabancı satışı bir önceki aya göre yüzde 18.7 düşmesine gerekçe olarak vatandaşlık söylemi gösterildi. Gayrimenkul sektör temsilcileri, talebin halen canlı olduğuna işaret ederek, “Konut almak için vatandaşlık şartlarını görmek isteyen ve alım taleplerini bekleten yabancılar var” değerlendirmesi yaptı.

4 MİLYON KİŞİNİN İKAMET ETMESİ BEKLENİYOR

Bölgede çeşitli yatırımların yer alacağını belirten Emre Erol, 3. havalimanı proje çevresinin tapuda şu anda tarla olarak geçtiğine dikkat çekti. Erol, şöyle devam etti: “76 milyon 500 bin metrekarelik alana inşa ediliyor. Çevresindeki bölgelerin zamanla imara açılması planlanıyor. İmar izinlerinin alınması beklenen 325 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni şehirlere 4 milyon kişinin ikamet etmesi bekleniyor. Sadece konut değil, otel, ofis, alışveriş merkezi, sanayi ve lojistik yatırımları da yer alacak. Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveyt’ten gelen yabancı yatırımcıların bölgeyle yakından ilgilendiğini söyleyebiliriz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir