featured

200 milyon dolarlık havacılık fonu kuruldu

Suudi Arabistan merkezli NCB Capital bankası, 200 milyon dolarlık havacılık fonu kurdu.
Orta Doğu’nun önde gelen yatırım şirketlerinden NCB Capital Company çatısı altında faaliyet gösteren NCB Capital (DIFC) Limited, 200 milyon dolar taahhütlü NCB Capital Havacılık Fonu I’in (NCB Capital Aviation Fund I) tahsisli satış aracılığıyla kurulduğunu duyurdu.
Fon, 800 milyon dolarlık 21 uçağı portföyünde bulunduran ve NCB Capital (DIFC) Limited tarafından yönetilen bir kurum olan Peregrine Aviation Topco Limited’in çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor.
Portföy, dünya genelinde 14 havayoluna finansal kiralaması yapılmış dar ve geniş gövdeli Airbus ve Boeing uçaklarından oluşuyor. Hava taşıtlarının finansal kiralaması ve havacılık finansı alanlarında dünya lideri AerCap Holdings N.V. teknik ve finansal kiralama yönetimi servisleri sunuyor. AerCap portföyde azınlık hissesine sahip.
Fon, yatırımcılara küresel havacılık finansal kiralama sektörünün diğer alternatif varlık sınıflarından bağımsız olarak sunduğu cazip getirilerden yararlanma fırsatı sağlıyor. Küresel havacılık finansal kiralama sektörü, 30 yılı aşkın bir süredir kendini kanıtlamış bir sektör olarak öne çıkıyor.
“Bu benzersiz yatırım fırsatını yatırımcılarımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuşan NCB Capital CEO’su Sarah Al Suhaimi, “Fon, sunduğu farklı fırsatlarla çok sayıda yatırımcının dikkatini çekti. NCB Capital olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi güçlü bir platform ve farklı yatırım çözümleri sunuyoruz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir