featured

2. Dünya Savaşı sırasında batan ilk uçak gemisini Microsoft'un kurucusu keşfetti

Microsoft’un kurucu ortağı milyarder Paul Allen’ın yaptığı keşif oldukça konuşuldu.Yıllardır aranan gemiyi buldu.

Amerika’nın ilk uçak gemilerinden biri olan USS Lexington, 2. Dünya Savaşı sırasında batmıştı. 75 yıldır enkazı aranan gemi sonunda 3000 metre derinlikte bulundu. Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen ve bir grup derin deniz keşif ekibinin çalışmaları sonucunda ortaya çıkartılan batık, Avustralya’nın doğu kıyısındaki Mercan Denizi’nde keşfedildi.
MÜRETTEBATTAN 216 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Batığın üstünde uçak enkazları, uçaksavarlar yer alıyor. Hatta bir uçağın üstünde Kedi Felix’in resmi ilk günkü gibi duruyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ microsoftun kurucusu oyle bir sey kesfetti ki 1520578854489
USS Lexington, Mercan Denizi Muhaberisi’nde üç tane Japon uçak gemisine karşı savaşmış ve batmıştı. Gemi mürettebatından 2700’ü kurtarılırken, 216’sı ise hayatını kaybetmişti.
Batık, Paul Allen’ın sahip olduğu 76 metrelik araştırma gemisi olan R/V Petrel tarafından keşfedildi. Bu araştırma gemisinde 6000 metreye kadar dalış yapabilen denizaltı ve ekipmanlar bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir