THY'den Bir İlk: Airbus A350 Alımı İçin DIB ile İslami Finansman Anlaşması

THY’den Bir İlk: Airbus A350 Alımı İçin DIB ile İslami Finansman Anlaşması

Türk Hava Yolları (THY), filosunu güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak, Airbus A350 tipi uçakların alımı için Dubai Islamic Bank (DIB) ile ilk kez İslami finansman anlaşmasına imza attı.

THY Genel Müdürlük VIP Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, anlaşma kapsamında uygulanan finansman yönteminin şirket için bir ilk olduğunu vurguladı.

“Finansal inovasyona bağlılığımızın bir göstergesi”

Prof. Dr. Bolat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu işlem, finansal inovasyona olan bağlılığımızı ve filomuzu güçlendirme kararlılığımızı ortaya koyarken, aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Körfez bölgesindeki önde gelen kurumlarla işbirliğimizde yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. DIB ile bu önemli finansmanı başarıyla tamamlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu stratejik ortaklığı daha da ileri taşımayı hedefliyoruz.”

DIB CEO’su: “Sektör için bir dönüm noktası”

Dubai Islamic Bank CEO’su Dr. Adnan Chilwan ise bu anlaşmanın kendileri açısından da bir ilk olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“THY gibi küresel ölçekte lider bir havayolu şirketiyle işbirliği yapmak bizim için son derece anlamlı. Ortak hedeflere dayalı bu işbirliği, İslami finansmanın küresel pazarlardaki yükselen rolünü pekiştiriyor. THY’nin tarihinde ilk kez İslami finansman modelini tercih etmesi, sektör için önemli bir kilometre taşıdır. Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleşmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

İsviçre frangıyla İslami finansal kiralama modeli

Anlaşma kapsamında yapılan işlemle, THY’nin finansman portföyüne ilk kez İsviçre frangı (CHF) cinsinden İslami finansal kiralama modeli dahil edildi. Yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından tamamlanan bu finansman yapısı, hem THY’nin küresel finans stratejilerinde çeşitlilik yaratıyor hem de İslami finansman enstrümanlarının dünya çapındaki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy1 2 scaled 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy2 2 scaled 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy3 2 scaled 1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 saat önce

    Biletleri dolar bazında satıp İsviçre frangı bazında borçlanma ne kadar doğru olur? İzahat muhtaç bir operasyon.!!!

    Cevapla