THY ve AJet, 2025’te KKTC’ye 2.1 Milyon Yolcu Taşımayı Planlıyor

THY ve AJet, 2025’te KKTC’ye 2.1 Milyon Yolcu Taşımayı Planlıyor

Türk Hava Yolları (THY) ve iştiraki AJet, 2025 yılı sonuna kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) toplam 2.1 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Türkiye ile KKTC arasında güçlü bir hava köprüsü kuran şirketler, haftalık 152 seferle adaya ulaşımı sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl 774 bin yolcu THY ile, 1 milyon yolcu ise AJet seferleriyle KKTC’ye taşındı. Böylece iki şirket toplamda 1 milyon 774 bin yolcuya hizmet verdi. 2025’in ilk 9 ayında ise THY 467 bin, AJet ise 972 bin yolcuyu Ercan Havalimanı’na ulaştırdı.

Yolcu trafiği, geçen yılın ilk iki ayına kıyasla 2025’te yüzde 22,5 artış gösterdi. THY yetkilileri, bu artışta KKTC’nin tanıtım faaliyetlerinin ve turizm projelerinin etkili olduğunu belirtiyor. Ada Kıbrıs tanıtım projesini destekleyen THY, birçok noktadan indirimli seferler düzenlerken, kültür turu paketleri kapsamında da avantajlı bilet fırsatları sunuyor.

THY, İstanbul ve Antalya havalimanlarından; AJet ise Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Mersin Çukurova’dan Ercan Havalimanı’na uçuşlar gerçekleştiriyor. Geçen yıl 4 bin yolcunun katıldığı “KKTC kültür turu” projesi, bu yıl 10 bin yolcu hedefiyle büyütüldü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir