Ryanair Uçağına Güvenlik Tehdidi İhbarı: Savaş Uçakları Eşliğinde İngiltere’ye İndi

Ryanair Uçağına Güvenlik Tehdidi İhbarı: Savaş Uçakları Eşliğinde İngiltere’ye İndi

Bulgaristan’ın Sofya kentinden Londra Stansted Havalimanı’na giden Ryanair (Buzz) Boeing 737 uçağı, 174 yolcusuyla havadayken olası bir güvenlik tehdidi nedeniyle Alman Hava Kuvvetleri’ne ait Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının refakatinde İngiltere’ye indirildi.

Olay, uçağın Sırbistan hava sahasında bulunduğu sırada, uçakta “kötü eylem planlayan Filistinli bir yolcu” olduğu yönünde yapılan ihbarla başladı. Çekya, tehdidi “çok ciddi” olarak değerlendirip uçağın kendi hava sahasına girmesine izin vermedi. Uçak, Almanya üzerinden özel koridorla yönlendirilerek savaş uçakları eşliğinde İngiltere’ye ulaştı.

Bulgar yetkililer, uçağın içinde Filistinli bir yolcu bulunmadığını ve ihbarın asılsız olduğunu açıkladı. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Grozdan Karadjov, sahte ihbarı yapan kişinin uçağın içinde bulunan eski eşi ve iki kızı nedeniyle bu girişimde bulunduğunu belirtti.

Pilot, acil iniş yapmadan Londra’ya devam kararı aldı. Uçak, Stansted’e sorunsuz indi ve geceyi burada geçirdi. Ryanair sözcüsü, tehdidin kısa sürede çözüldüğünü, yolcuların planlandığı şekilde uçaktan indiğini ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir