Kuveyt Havalimanı Vuruldu: İran’ın İHA Saldırısı Sonrası Uçuşlar Durduruldu

Kuveyt Havalimanı Vuruldu: İran’ın İHA Saldırısı Sonrası Uçuşlar Durduruldu

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından İran’ın bölgedeki ABD üslerine karşı başlattığı operasyonlarda Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın hedef alındığı bildirildi. Terminal binasında hasar oluşurken meydan uçuşlara kapatıldı.

Terminal Binası İHA Saldırısıyla Vuruldu

Gelen ilk bilgilere göre, İran’a ait insansız hava araçlarının (İHA) Kuveyt’teki ABD üslerini hedef alan saldırıları sırasında Kuveyt Uluslararası Havalimanı da isabet aldı. Terminal binasında maddi hasar meydana geldiği açıklandı.

Yetkililer, saldırı sonrası havalimanında uçuş operasyonlarının geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Can Kaybı Yok, Yaralılar Var

İlk belirlemelere göre saldırıda can kaybı yaşanmadı. Ancak terminal binasında meydana gelen hasar nedeniyle bazı yaralıların olduğu ve sağlık ekiplerinin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

Güvenlik güçleri havalimanı çevresinde geniş çaplı önlem alırken, hava sahası ve sivil havacılık operasyonlarının ne zaman normale döneceğine ilişkin resmi açıklamanın beklendiği kaydedildi.

Bölgesel Kriz Derinleşiyor

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından Orta Doğu’da gerilim hızla tırmanırken, kritik hava ulaşım altyapılarının da hedef alınması küresel havacılık güvenliği açısından endişeleri artırdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir