İsrail’den İran’a Hava Saldırısı: Şiraz Havalimanı’nda Askeri Uçaklar İmha Edildi

İsrail’den İran’a Hava Saldırısı: Şiraz Havalimanı’nda Askeri Uçaklar İmha Edildi

İsrail’in İran’ın Şiraz Havalimanı’na düzenlediği hava saldırılarında meydandaki askeri uçaklar hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıda çok sayıda askeri nakliye ve savaş uçağının imha edildiği görüldü.

İsrail’den Şiraz Havalimanı’na Hava Saldırısı

İsrail tarafından İran’ın Şiraz kentindeki Şiraz Havalimanı’na düzenlenen hava saldırılarında, meydanda konuşlu askeri hava araçları hedef alındı. Saldırı sonrasında ortaya çıkan uydu görüntüleri, havalimanında ciddi hasar meydana geldiğini gösterdi.

Nakliye Uçakları İmha Edildi

Uydu verilerine göre saldırılarda, İran envanterinde bulunan bir adet IL-76 ve iki adet C-130 tipi askeri nakliye uçağı imha edildi. Görüntülerde, uçakların bulunduğu apron bölgesinde büyük çaplı tahribat oluştuğu ve bazı hava araçlarının tamamen kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

Savaş Uçakları da Hasar Gördü

Saldırının yalnızca nakliye uçaklarıyla sınırlı kalmadığı, havalimanında bulunan iki adet Su-22 tipi savaş uçağının da ağır hasar aldığı ve operasyonel kabiliyetini kaybettiği bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir