featured

TAI’nin Kargo İHA Sistemi, Dağlık Arazide TSK’nın Lojistik Destekçisi Olacak

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyon alanlarında lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasında kargo insansız hava araçları (İHA) kullanılacak.

T.C.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), güvenlik güçlerinin harekat kabiliyetlerini artırmak, mevcut tehdit ve ihtiyaçlara cevap verebilecek ürün ve çözümleri farklı alanlarda kullanılmak üzere envantere kazandırmak güvenlik güçleri tarafından etkin olarak kullanılan İHA ve SİHA’lardan farklı görevlerde. yeni sistemler çözümlerin geliştirilmesini koordine eder.

SSB, Haziran 2018’de yaptığı ihale duyurusunda, Düşey İniş ve Kalkış Kargo İHA Sistemleri tedariki için projenin başlatıldığını duyurdu. SSB Başkanı İsmail Demir, projeye ilişkin değerlendirmelerin tamamlandığını ve Düşey İniş ve Kalkış Kargo İHA Projesi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile sözleşme imzalandığını söyledi.

TUSAŞ’ın sosyal medya hesabından Kargo İHA ile ilgili yeni bir gönderi yapıldı. Gönderiye şu ifadelere yer verildi:

“Düşey İniş ve Kalkış Kargo İHA projemiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dağlık arazide ihtiyaç duyduğu lojistik desteği hızlı ve güvenli bir şekilde karşılayacaktır.”

Kargo İHA’nın özelliklerinin operasyon alanında kullanılmasının ardından daha da geliştirileceğini belirten Prof.Dr. İsmail Demir şu açıklamalarda bulundu:

“Kargo İHA sisteminin 2021 yılında seri üretime geçmesini hedefliyoruz. 50 kilogram faydalı yük taşıyacak olan Kargo İHA, kahraman Türk askerinin sahada ihtiyaç duyduğu lojistik desteği, özellikle iki nokta arasında kargo taşıyarak sağlayacaktır. dağlık arazi, hem kapalı kargo bölmesinde hem de asılı alanda. Ayrıca 1 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip olan Kargo İHA projemiz üzerinde çalışıyoruz.

Kargo İHA sistemleri sayesinde, muharebe sahasında güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu silah, mühimmat, tıbbi teçhizat, teçhizat gibi ihtiyaçlar çok kısa sürede ve zorlu hava şartlarında bile güvenle teslim edilecektir. Döner kanatlı İHA sistemleri için de çalışmaları bulunan Türk havacılık devi TUSAŞ, geliştirdiği çözüm ve sistemlerini hem yurt içinde hem de yurt dışında sergiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir