featured

ANA, Haneda Havalimanı’nda sürücüsüz çekiciyi test edecek

All Nippon Airways (ANA), en yeni otonom çekici traktörünü test etmek için Toyota Industries ile ortaklık kuruyor.

Sürücüsüz araç üzerinde testler ilk kez 29 Mart – 2 Nisan tarihleri ​​arasında Tokyo Haneda Havalimanı’ndaki kısıtlı alanda yapılacak.

Testte kullanılan son çekici traktör modeli, daha yüksek konum izleme kabiliyetine sahip olacak ve geliştirilmiş çekme kapasitesi sayesinde büyük miktarda kargo taşıyabilecek.

Bu, artı önceki testlerde toplanan bilgiler, Haneda’nın hem açık alanlarında hem de sıkışık alanlarında tam olarak dolaşabilmesini sağlayacak.

Yapay zeka ile çalışan aracın önceki testleri hem Kyushu Saga Havaalanı hem de Nagoya Chubu Havaalanı’nda gerçekleştirildi.

Japonya’nın en yoğun havalimanında yapılan son test başarılı olursa, çekici traktörlerin bu yılın Ekim ayında operasyonlarda tamamen kullanılmaya başlaması umuluyor.

ANA kıdemli başkan yardımcısı Masaki Yokai açıklamasında : “Toyota Industries ile yaptığımız çalışmalar, sürekli olarak öğrendiğimiz birkaç başarılı otonom çekici traktör testine yol açtı.

Haneda Havaalanında denemeler yaparak bu teknolojiyi bir adım daha ileri götürme fırsatı bizi heyecanlandırıyor. Geleceğin Basit ve Akıllı havalimanını yaratmak için Toyota Industries ile birlikte çalışırken, ANA, seyahat deneyimini iyileştirmek için ileri teknolojiyi entegre etme kararlılığını sürdürüyor. ”

Toyota Industries yönetim kurulu başkanı Hisashi Ichijo ise yaptığı açıklamada : “Yenilikçi teknolojinin gelişimini hızlandırmak için Haneda Havalimanı’nda ANA ile işbirliği yapıyoruz.

“Havaalanı lojistiğini dünya çapında daha akıllı hale getirebilen otonom sürüş teknolojisi oluşturma hedefimize bizi bir adım daha yaklaştıran önemli atılımlar yapıyoruz.”

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Towing Tractor 1536x1024 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir