Boeing’ten 2044 Uyarısı: 2,4 Milyon Kişilik Açık Yolda!

Boeing’ten 2044 Uyarısı: 2,4 Milyon Kişilik Açık Yolda!

Boeing, havacılık sektöründeki küresel büyüme ve gelişen teknolojiyle birlikte, önümüzdeki 20 yıl boyunca yaklaşık 2,4 milyon yeni havacılık personeline ihtiyaç duyulacağını açıkladı. EAA AirVenture Oshkosh fuarında kamuoyuyla paylaşılan “2025 Pilot ve Teknisyen Görünümü (PTO)” raporunda, 660.000 pilot, 710.000 bakım teknisyeni ve 1 milyon kabin görevlisi ihtiyacı vurgulandı.

Boeing’e göre bu personel ihtiyacının üçte ikisi, emekli olan veya sektörden ayrılan personelin yerini doldurmak için doğarken, üçte biri ise küresel ticari filodaki büyümeyi desteklemek için gerekecek.

Boeing Global Services Ticari Eğitim Çözümleri Başkan Yardımcısı Chris Broom, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sektör, uygulamalı öğrenmeyi ve durumsal farkındalığı artıran, fiziksel ve dijital ortamların sürükleyici bir karışımı olan karma gerçeklik gibi teknolojilere yatırım yapıyor. Boeing, yüksek kaliteli eğitim için yetkinlik bazlı metodoloji ve dijital olarak geliştirilmiş eğitim ürünleriyle müşterilerine destek sunuyor.”

Yapay Zekâ ve VR Eğitimin Geleceğini Şekillendiriyor

Boeing, özellikle yapay zekâ, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi teknolojilerin, havacılık eğitiminde köklü dönüşümlere yol açacağını belirtiyor. Bu teknolojiler sayesinde daha verimli, esnek ve gerçekçi eğitim senaryoları mümkün olacak.

Bölgelere Göre Personel İhtiyacı

2044 yılına kadar en fazla personel ihtiyacı Çin, Kuzey Amerika ve Avrasya’da olacak. Özellikle Güney Asya ve Güneydoğu Asya bölgeleri, personel ihtiyacında en hızlı büyüme gösteren bölgeler arasında yer alıyor.

Boeing’in 2044’e Kadar Öngördüğü Personel İhtiyacı (Seçilen Bölgeler):

  • Çin: 426.000 kişi

  • Avrasya: 550.000 kişi

  • Kuzey Amerika: 435.000 kişi

  • Güneydoğu Asya: 243.000 kişi

  • Orta Doğu: 234.000 kişi

Sektör Geleceğe Hazır mı?

Rapora göre pilot ve teknisyen açığı, sektörün uzun vadeli sürdürülebilirliğini etkileyebilecek düzeyde. Boeing, sektörün bu zorluğu ancak yenilikçi eğitim yöntemleri, gelişmiş simülasyon sistemleri ve kariyer geliştirme programları ile aşabileceğine dikkat çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir