Atatürk Havalimanı’na Yeni Misyon: ‘Terminal İstanbul’ Teknoloji Üssü Oluyor

Atatürk Havalimanı’na Yeni Misyon: ‘Terminal İstanbul’ Teknoloji Üssü Oluyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Atatürk Havalimanı’nın terminal binaları teknoloji üssüne dönüştürülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni teknoparkın “Terminal İstanbul” adıyla faaliyet göstereceğini duyurdu.

Bilişim Vadisi’ne bağlı olarak kurulacak olan teknoparkın, dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezlerinden biri olacağına dikkat çeken Kacır, “Terminal İstanbul markasıyla binlerce teknoloji girişimi bu merkezde doğacak, büyüyecek ve yatırımcılarla buluşacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, projenin sadece girişimcilik ekosistemiyle sınırlı kalmayacağını belirterek, “Kamu ve özel sektörden çok sayıda paydaşla birlikte İstanbul’u küresel ölçekte bir girişimcilik merkezine dönüştüreceğiz. Merkez bünyesinde kurulacak bilim merkezi, yazılım ve yapay zekâ okulu ile teknoloji atölyeleri, farklı yaş gruplarına hitap edecek şekilde hizmet verecek” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir