Adana’nın Çukurova ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı, Seyhan Baraj Gölü’ne düştü. Uçaktaki iki pilotun sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.
Yangın, merkez Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi Fadıl Köyü mevkiinde meydana geldi. Ormanlık alanda yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, arazözler, su tankerleri ve orman işçileri sevk edildi. Alevlerin yayılmasını önlemek için havadan müdahale başlatıldı.
Uçak Su Alırken Düştü
Yangına müdahale için gönderilen yangın söndürme uçağı, Seyhan Baraj Gölü’nden su alımı sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle göle düştü. Olayın ardından bölgede büyük bir arama-kurtarma operasyonu başlatıldı.
Pilotun Mesajı: “Durumum iyi, beni alın”
Kazanın ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Uçakta bulunan pilotlardan biri, bölgede görev yapan yangın söndürme helikopteri pilotuna mesaj göndererek,
“Uçağım göle düştü, durumum iyi, beni alın”
ifadelerini kullandı. Bu mesaj, olayın ardından hızlı bir şekilde müdahale edilmesini sağladı.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Açıklama
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kazayla ilgili resmi açıklamada bulundu:
“Adana’nın Çukurova ilçesinde kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden yangına müdahale eden bir yangın söndürme uçağımız, Seyhan Barajı’ndan su alımı yaparken henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır. Çok şükür uçakta görevli iki pilotumuz sağ olarak kurtulmuştur.”
Bölgedeki Yangın Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
Kazaya rağmen yangına havadan ve karadan müdahaleler aralıksız sürdürülüyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler, yoğun çaba sarf ediyor.