ABD ve İsrail’den İran’a Hava Saldırısı: Buşehr Havalimanı’nda Yolcu Uçağı Vuruldu

ABD ve İsrail’den İran’a Hava Saldırısı: Buşehr Havalimanı’nda Yolcu Uçağı Vuruldu

ABD ve İsrail tarafından İran’daki stratejik noktalara yönelik düzenlenen hava saldırılarında sivil havacılık altyapısı da zarar gördü. İran’ın güneyinde bulunan Buşehr Havalimanı hedef alınırken, pistte bulunan bir yolcu uçağının füzelerle vurulduğu bildirildi.

Saldırıda, İran’ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Iran Air filosunda yer alan Airbus A319 tipi yolcu uçağının isabet aldığı ve ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Olay sırasında uçakta yolcu bulunup bulunmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Tahran’daki Mehrabad Havalimanı da Hedefte

Öte yandan saldırıların İran’ın başkenti Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’na da yöneldiği belirtildi. Havalimanı çevresinde patlamalar yaşandığı aktarılırken, pistte bulunan sivil yolcu uçaklarının zarar görüp görmediğine dair net bilgi paylaşılmadı.

Saldırıların ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, İranlı yetkililerden henüz kapsamlı bir hasar tespit raporu gelmedi. Gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir