featured

Rusya: Ukrayna’ya ait Su-25 ve Mig-29 tipi savaş uçakları vuruldu

 

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Dnipro’daki askeri havaalanında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait havacılık ekipmanlarının havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle imha edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait Su-25 ve Mig-29 tipi savaş uçaklarının vurulduğunu bildirdi.

Konaşenkov, “Harkiv bölgesinde silah ve askeri teçhizatının onarımını yapan üretim tesisleri imha edildi. Ayrıca, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle 2 yönetim merkezi, asker ve askeri teçhizatın bulunduğu 27 bölge, 5 topçu atış pozisyonu ve 2 çok namlulu roketatar bataryası, 5 mühimmat deposu vuruldu” açıklamasını yaptı.

150 Ukraynalı milliyetçi güç imha edildi

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 46 askeri alanına yönelik saldırı düzenlediğini belirten Konaşenkov, “150 Ukraynalı milliyetçi güç, 6 tank, 4 topçu teçhizatı ve 2 Grad çok namlulu roketatarın” yok edildiğini açıkladı.

Konaşenkov, “Rus hava savunma sistemleriyle son 24 saatte Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-25 tipi uçağı Harkiv bölgesinde ve Mig-29 tipi savaş uçağı Dnipro bölgesinde düşürüldü. Ayrıca, 5 insansız hava aracı yok edildi” dedi.

Bugüne kadar Ukrayna’ya ait 195 uçak yok edildi

Ukrayna ordusunun 62 yönetim merkezi, 138 topçu atış pozisyonu ile 303 asker ve askeri teçhizatın bulunduğu 303 bölgenin Rus topçu birliklerince vurulduğunu ifade eden Sözcü, “Bu saldırılarda 350 Ukraynalı milliyetçi, 7 askeri teçhizat, 2 Grad çok namlulu roketatar, 5 roket ve topçu teçhizatı, 16 özel araç ve 11 mühimmat ve yakıt deposu vuruldu” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Ukrayna’ya ait 195 uçak, 130 helikopter, 1168 insansız hava aracı ve 336 hava savunma füze sisteminin yanı sıra 3 bin 484 tank ve zırhlı araç, 499 çok namlulu roketatar, 1843 obüs ve havan topu ile 3 bin 528 özel askeri aracın yok edildiğini söyleyen Konaşenkov, Rusya’nın ele geçirdiği Svyatogirsk, Yarova, Studenok ve Sosnove yerleşim birimlerinde mayın temizlemesi yaptığını aktardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir