featured

KLM Royal Dutch Airlines ilk B787-9 Dreamliner’ının teslimatını kutladı 

Önümüzdeki yıllarda B787, Hollanda bayraklı filosunun yenilenmesinde ve genişletilmesinde kilit bir rol oynayacak. KLM, bu uçağı AerCap leasing şirketi aracılığıyla satın aldı.

KLM Başkanı ve CEO’su Pieter Elbers, “Bugün ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ımızı taslim almaktan gurur duyuyoruz. Bu uçak, KLM’nin geleceği için yeni bir aşamayı simgeliyor. Müşterilerimize yatırım, önceliklerimizden biridir. Bu verimli uçak, bu yatırımın bir parçasıdır. Kendini ellerinden gelenin en iyisini yapmaya adamış 33.000 KLM çalışanının müşterilerimiz için harika çalışmalarının kanıtıdır”

Bugünkü teslimatın yanı sıra Air France-KLM Group, 19 adet B787-9 ve 6 adet B787-10 uçağını AerCap aracılığıyla satın alacak/kiralayacak. KLM, ilk B787-9 uçağını Amsterdam-Abu Dabi-Bahreyn hattında uçuracak.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, “KLM markası, 787’nin havayolunun filosuna eklenmesiyle mükemmel bir şekilde tamamlanacak olan yenilik, güvenilirlik ve olağanüstü müşteri hizmetleri ile eş anlamlıdır. B787-9’un artık ünlü KLM mavi görünümüyle uçuyor olmasından ve uçağın KLM’in devam eden başarısında önemli bir rol oynayacağından emin olduğumuz için onur duyuyoruz.”

787-9, 787-8’in vizyoner tasarımından yararlanarak sektörün en büyük yolcu pencereleri, herkesin çantasına yer olan büyük baş üstü dolapları, modern LED aydınlatma, daha temiz hava ve daha yüksek bir hız gibi yolcuları memnun eden özellikler sunuyor. Daha yumuşak bir uçuş için türbülansı algılayan ve bunlara karşı koyan daha fazla konfor ve teknoloji içerir.

KLM, 1919’da kuruldu ve hala orijinal adıyla faaliyet gösteren en eski havayoludur. Amsterdam’ın Schiphol Havalimanı’nda bulunan KLM, Air France-KLM Group’un bir parçasıdır ve dünya çapında 135 noktaya uçuş hizmeti vermektedir. KLM, geçtiğimiz yarım yüzyılda, 200’den fazla Boeing uçağı teslim aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir